masne naslage ispod ociju

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
soncence
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

masne naslage ispod ociju

Post od soncence »

Pomos molim. Imam ispod dviju oka vec duze vreme tackice koji , kako vreme prolazi su sve vidljivije i vece. Znaci prolaskom vremena rastu i moji maticni lekar kaze da je to nasledstvo od nekog od roditelja ( kod mene oca) i da su to masne nakupine koje su rezultat sklonosti mog tela tome. Dali uopste neko ima iskustva sa ovim, kako ih se resiti a da to ne uzrokuje oziljke ispod ociju posto bi otstranila ove male tackice a dobila oziljke. Dali u Srbiji ima neki dobar laser i u kojoj klinici da se obratim i dali je uopste dijagnoza tacna - masne naslage. Na internetu sam dosta citala o takozvanim molusca contagiosi , pa jel to isto ili nije posto na slikama su slicni mojima. Pomozite jer sam u velikoj nedoumici sta da radim i kome da se obratim Ovde u Makedoniji bas i nemaju neka iskustva sa ovim.
Pozdrav od ubavata Makedonija
Dragana Petrovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm

Post od Dragana Petrovic »

Mislim da se kod Vas radi o ksantelazmama, tako da pre svega morate da uradite krvnu sliku i vidite kakvi su Vam trigliceridi i holesterol, pa onda na novi rezim ishrane, zbog kardiovaskularnog sistema, a i zbog ksantelazmi, pa estetika na kraju. Pozdrav!
soncence
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 04, 2008 12:48 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

o naslagama

Post od soncence »

Krvna slika je vise nego super osim sto imam malo nedostatka gvozdja. Znacvi niti triglicerida niti bilo sta sto bi ukazalo na ove za mene uzasne tackice( ne znam kako da ih kazem-\ali za mene su nocna mora). Ne samo da ruzno izgledaju- ispod ociju neke tackice - neke vece neke manje, a i kad se nasminkam isto je. N e mozes ih nicime prikriti- samo naocarama za sunce- hahaha. Ovo na moj racun. Moj tata ima takve i vec su mu podosta veliki- kao male bubuljice. Mene od toga strah hvata...., pa zato bolje ih se sad resiti ali gde i kako- metode, nacin, .......
ima li uopste neko sa ovakvim problemom kao ja.
Pozdrav svima i .......ma definitivno smeh podmladjuje hahahha
papiga
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Mar 19, 2009 10:49 pm

odgovor

Post od papiga »

sestra mog muza je lani operirala i vec sada ponovo se javljaju.ona nije isla na laser vec op. i moj muz ima isto pa se sada koleba sta da radi.kosta negdje 500 eura u bosni
Odgovori