Resorptivni ili sinteticki konci?
Resorptivni ili sinteticki konci?
Nasi hirurzi uglavnom usivaju kombinovanjem, podkozno resorptivne konce i spolja zasivaju sintetickim koji se skidaju nakon 7-10dana.Dali su bolji resorptivni ili sinteticki?Primetila sam da su osobama kojima je rez napravljen resorptivnim gotovo nevidljiv
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 9:59 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Re: Resorptivni ili sinteticki konci?
[quote="issis"]Nasi hirurzi uglavnom usivaju kombinovanjem, podkozno resorptivne konce i spolja zasivaju sintetickim koji se skidaju nakon 7-10dana.Dali su bolji resorptivni ili sinteticki?Primetila sam da su osobama kojima je rez napravljen resorptivnim gotovo nevidljiv[/quote]
ja sam operisala ptozu kapka i rez mi je ushiven sintetichkim koncem. proshlo je 2 meseca od operacije i rez se uopshte ne primecjuje... kontam da to zavisi od kvaliteta shava i veshtine hirurga a ne od vrste konca....
ja sam operisala ptozu kapka i rez mi je ushiven sintetichkim koncem. proshlo je 2 meseca od operacije i rez se uopshte ne primecjuje... kontam da to zavisi od kvaliteta shava i veshtine hirurga a ne od vrste konca....
ja sam imala operaciju stitne zlezde (vrat) i rana je zasivena resorptivnim, a carski rez obicnim koncem. obe rane su mi bukvalno nevidljive iako hirurzima nije estetika bila primarna. Videla sam devojke posle obe ove operacije (a i nekih drugih) i definitivno ti sve zavisi od tipa koze, a ne konca! Naravno moze i hirurg da se potrudi da se rana ne vidi.issis napisao:Dali je nekom usivena rana resorptivnim koncem?
odgovor
ja sam imala operaciju kuka 1 obicnim jednom resorbiranim koncima i ovi drugi su kod mene def bolji.rez bas kao linija kemiskom povusena. a mogu vam rec da je najgore kad rade sa klamericama e to rade kad nema puno koze mislim i jako je ruzan oziljak (vidjela kod zimerica u bolnici) .tako da klamerice su def najgore.