Bradikardija kod sportista

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
lisko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 27, 2008 7:15 pm

Bradikardija kod sportista

Post od lisko »

Bavio sam se profesionalno fudbalom celi zivot i sada imam 33 godine i zbog povrede sam prestao da treniram... Bio sam pre 5-6 godina na VMA na kontrolama i utvrdjeno mi je da imam bradikardiju.Puls mi je 37 u mirovanju... Zanima me sada kada ne treniram da li bih naglo smeo da prestanem da se bavim fizickim aktivnostima ili je bolje da se i dalje rekreativno bavim nekim sportom i u kojoj meri? Hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne bi trebalo da naglo udjete u rezim mirovanja, zadrzite neku fizicku aktivnost.
ako planirate da potpuno obustavite fiz. akitvnost, neka to bude postepeno, u periodu od oko pola godine, i malo duze
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Mar 22, 2008 12:28 pm

Post od Uros90 »

Jutros sam izmerio puls 40 mi je bio - ja sam takodje sportista rukometas, jel to moze biti opasno? ili normalno? Jer sam pre od prilike godinu ipo dana imao problema sa ubrzanim pulsom jer sam preterivao sa treninzima - a vidi sad ovo 40??? :roll:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

prvo da te pitam - zasto si merio puls???
da li postoje neke tegobe koje ne zelis sebi da priznas, nego tako nekada, "krisom" meris puls? ;)
koliko treniras, da li ides na redovne preglede?
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Izmerio sam ga iz ciste znatizelje jel ga skoro uvek osetim npr stavim ruku na glavu i osetim ga, stavim na vrat i osetim ga - pa reko ajde izmericu ga i ono 40 dok sam se budio... Treniram 5puta nedeljno, bas radim kardio treninge (aerobnu zonu) u 4toj sam nedelji - na pregled nisam isao ima 1ipo god - jel bih trebao? Ja sam mislio da odradim ekg :roll:
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

s obzirom da si imao ranije miokarditis itd.. idi do kardiologa da uradis ekg.
ako nema nikakvih simptoma, ali zaista da nema nikakvih a ne da se trudi da ih potisnes onda je OK.
ako bude bilo bilo sta u ekg-u, ili nesto osecas uradi holter
Korisnikov avatar
Uros90
Aktivan član
Aktivan član

Post od Uros90 »

Okay hocu - hvala na odgovoru :wink:
Odgovori