Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.
Bavio sam se profesionalno fudbalom celi zivot i sada imam 33 godine i zbog povrede sam prestao da treniram... Bio sam pre 5-6 godina na VMA na kontrolama i utvrdjeno mi je da imam bradikardiju.Puls mi je 37 u mirovanju... Zanima me sada kada ne treniram da li bih naglo smeo da prestanem da se bavim fizickim aktivnostima ili je bolje da se i dalje rekreativno bavim nekim sportom i u kojoj meri? Hvala
ne bi trebalo da naglo udjete u rezim mirovanja, zadrzite neku fizicku aktivnost.
ako planirate da potpuno obustavite fiz. akitvnost, neka to bude postepeno, u periodu od oko pola godine, i malo duze
Jutros sam izmerio puls 40 mi je bio - ja sam takodje sportista rukometas, jel to moze biti opasno? ili normalno? Jer sam pre od prilike godinu ipo dana imao problema sa ubrzanim pulsom jer sam preterivao sa treninzima - a vidi sad ovo 40???
prvo da te pitam - zasto si merio puls???
da li postoje neke tegobe koje ne zelis sebi da priznas, nego tako nekada, "krisom" meris puls?
koliko treniras, da li ides na redovne preglede?
Izmerio sam ga iz ciste znatizelje jel ga skoro uvek osetim npr stavim ruku na glavu i osetim ga, stavim na vrat i osetim ga - pa reko ajde izmericu ga i ono 40 dok sam se budio... Treniram 5puta nedeljno, bas radim kardio treninge (aerobnu zonu) u 4toj sam nedelji - na pregled nisam isao ima 1ipo god - jel bih trebao? Ja sam mislio da odradim ekg
s obzirom da si imao ranije miokarditis itd.. idi do kardiologa da uradis ekg.
ako nema nikakvih simptoma, ali zaista da nema nikakvih a ne da se trudi da ih potisnes onda je OK.
ako bude bilo bilo sta u ekg-u, ili nesto osecas uradi holter