karcinom stitne zlezde
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Apr 09, 2009 1:10 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
karcinom stitne zlezde
operisala sam papilarni karcinom stitne zlezde benignog porekla kada sam imala 7 godina. Sada imam 27 godina. Nakon 2 operacije imala sam 30 terapija zracenja. nakon toga su usledile terapije radioaktivnim jodom. imala sam ih ukupno 10 do sada. premasila sam ukupno preporucljivu kolicinu radioaktivnog joda (koja iznosi 30Gbq). do sada sam primila ukupno 41Gbq, ali poboljsanja su veoma mala. poslednju terapiju sam imala marta 2008. Tireoglobulin mi je i dalje u stalnom porastu, ali izgleda da je jedini nacin da se on snizi nastavak terapije radioaktivnim jodom. Nakon zadnje terapije vrednost tireoglobulina bila je 25, a u slucaju totalne tireoidektomije mora biti <5 ili 0. Tek tada mogu da se proglasim izlecenom. Moram da naglasim da imam udaljene metastaze na plucima poreklom papilarnog karcinoma stitne zlezde. Svaka naredna terapija radioaktivnim jodom dodatno narusava moju vec poprilicno ostecenu plucnu funkciju(plucni kapacitet 60% prema nalazu spirometrije sa pletizmografijom). Vise ne znam ima li smisla nastaviti sa terapijom, jer mi disanje postaje sve teze i teze. koristim dve vrste pumpice Berodual i Symbicort turbuhaler i dve vrste leka Durofilin i Eufilong. Kao supstituciju hormona stitne zlezde, posto je potpuno odstranjena, upotrebljavam Eutyrox, a ranije sam upotrebljavala Tivoral i Vobenol. Ako neko ima slican problem bila bih jako zahvalna kada bi mi dao neke sugestije i misljenje o daljim koracima u lecenju, i da li postoji neki drugi nacin da se tireoglobulin snizi
Zao mi je sto prolazis kroz to. Ne znam kod koga se lecis ali najbolji lekari za tvoj problem u Beogradu su:
- Prof. dr Svetozar Damjanovic direktor interne B klinike i radi i na KCS,
- Prof. doktorka Brkic isto radi na internoj B i KCS
- Prof. dr Radan Dzodic radi na Onkologiji.
Mozda si kod njih vec i bila a ako nisi dodji obavezno do svih njih i saslusaj njihovo misljenje.
Sve najbolje ti zelim. Cuvaj se.
Mozda si kod njih vec i bila a ako nisi dodji obavezno do svih njih i saslusaj njihovo misljenje.
Zao mi je sto prolazis kroz to. Ne znam kod koga se lecis ali najbolji lekari za tvoj problem u Beogradu su:
Mozda si kod njih vec i bila a ako nisi dodji obavezno
do svih njih i saslusaj njihovo misljenje.
Mozda si kod njih vec i bila a ako nisi dodji obavezno
do svih njih i saslusaj njihovo misljenje.