Pectus carinatus (kokosje grudi) operacija

Podforum najmlađe medicinske grane. Saznajte više o operativnim zahvatima u polju rekonstruktivne ili estetske hirurgije, postavite pitanja ili podelite iskustva.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
subman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 13, 2005 10:13 pm

Pectus carinatus (kokosje grudi) operacija

Post od subman »

Koliko je opasna i gde se moze najbolje odraditi, i da li bi iko operisao samo zbog kozmetickih problema???
Veljko Jovanovic
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 03, 2005 11:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Veljko Jovanovic »

Operacija je vrlo pipava, opisane su ozbiljne komplikacije i apsolutno se ne preporucuje samo zbog estetskih problema.

Nadam se da ovaj odgovor pokriva i tri posta koja ste sa istim pitanjem postavili na forumu "Ortopedija"
deana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 25, 2006 12:52 pm

Post od deana »

Mozda da ubacis malo silikona u grudi i kamufliras kokosje grudi. Gledala sam na Exploreru, cini mi se, tipa koji je to uradio.
danijel
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 06, 2005 11:04 pm

Post od danijel »

Ja mislim da mozes da koliko toliko popravis situaciju benchom u teretani!Moj ortak je imao problema sa kokosijim grudima i posle 5-6 meseci vezbanja ima normalnije grudi skoro da se i ne primecuje!Mislim da li se to slucajno potrefilo ne znam ali vredi pokusati!poz
subman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 13, 2005 10:13 pm

Post od subman »

To s implantom ne moze, ovo je carinatum a ne excavatum , - izbacene a ne udubljene grudi. Pitam se da li proteze pomazu, cuo sam za Oto Bock firmu da prave u Srbiji, u Americi imaju uspeha s protezama cak i kod starijih pacijenata ne znam da li kod nas neki dr radi s protezom
Odgovori