Tahikardija puls 150?

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ZZ-Top
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 08, 2009 3:09 pm
Kontakt:

Tahikardija puls 150?

Post od ZZ-Top »

e ovako da pocnem, ovo mi se desilo svega 3 puta u zivotu a zadnji put je bilo pre 3-4 dana. odlazim u teretanu vec 3 ipo meseca i ne koristim nikakve hemiske napitke, znaci totalno na prirodno. . . imam 20 godinapusio sam 5 godina sve do pre 3-4 dana kada sam ostavio od straha. to vece sam dosao kuci oko 2-3 i sve sto sam uradio jeste da sam krenuo da izujem carape i onda mi se desilo da je srce pocelo brzo i cudno da kuca, izmerio sam puls je tada bio 134 legao sam u krevet i pokusao sam da se smirim mada nisam uspeo jel me je panika savladala i samo sam sebi povecao puls na 150. uzeo sam bromazepan ali pose 30 minuta nista se nije desavalo sve je bilo isto i onda sam pozvao hitnu pomoc koja mi je rekla da popijem presolol, to sam uradio i posle 25-30 minuta u sekundi nista i puls je bio 81. posle toga, hmm osecam se odlicno puls mi je izmedju 79 i 86 kada se zamorim ili sta vec bude 96. samo zelim da znam sta mi se desilo i da li moze da bude opasno?
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Potrebno je uraditi detaljnu kardiolosku dijagnostiku, od EKG-a, preko Holter-monitoringa do ergometrije, a naknadno, ako zatreba, i elektrofizioloska ispitivanja.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori