Molim za pomoc

Diskusije o malignim oboljenjima ljudskog organizma. Pitanja i odgovori, saveti i mnoštvo iskustava osoba sa tumorskim promenama želudca, jetre, pankreasa, mozga, koštanog sistema, disajnih organa i dr.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ancikas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 28, 2008 11:58 am

Molim za pomoc

Post od ancikas »

Moze li mi neko protumaciti dijagnozu moje bake, koja ima 77 godina, a ona glasi ovako: Neo mammae l. sin cum oedema cutis mammae. Meta in lgl axillae sin.
Čekamo nalaz biopsije da bismo tačno znali o čemu se radi. Prilikom biopsije, odstranjen je ceo tumor.
Da li je moguće da nije karcinom u pitanju već samo benigni tumor? Hvala unapred...
zenlee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zenlee »

Mislim da je u pitanju metastaza u limfnoj zlezdi ali nisam doktor pa da ne lupetam tako da sacekajte da vam neko bolje to protumaci recimo Severus on vam je onkolog.
Testosterone man
ancikas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 28, 2008 11:58 am

Post od ancikas »

Hvala na odgovoru...sacekacu jos neko misljenje pre nego sto dobijemo nalaz biopsije kada cemo tacno znati o cemu se radi...
alexap
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 20, 2007 10:59 pm

Post od alexap »

Po meni, na zalost, u pitanju je karcinom dojke, sa metastazama u pazusnoj jami sto znaci da su zahvacene limfne zlezde ispod pazuha. Koliki broj zlezdi je zahvacen ovde nije navedeno i nalazice se u PH nalazu biopsije. Znam da Vam nisam odgovorila ono sto bi vi kao i svi mi zeleli da cujemo ali,.... U svakom slucaju javice se sigurno neko od lekara pa ce vam to podrobnije objasniti. Znaci laik sam, nazalost iz iskustva mislim da je dg takva. Pozz
alexap
Novi član
Novi član

Post od alexap »

Po meni, na zalost, u pitanju je karcinom dojke, sa metastazama u pazusnoj jami sto znaci da su zahvacene limfne zlezde ispod pazuha. Koliki broj zlezdi je zahvacen ovde nije navedeno i nalazice se u PH nalazu biopsije. Znam da Vam nisam odgovorila ono sto bi vi kao i svi mi zeleli da cujemo ali,.... U svakom slucaju javice se sigurno neko od lekara pa ce vam to podrobnije objasniti. Znaci laik sam, nazalost iz iskustva mislim da je dg takva. Pozz
alexap
Novi član
Novi član

Post od alexap »

Odgovori