Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
Evo jedne teme o kojoj do sada nismo pričali, a mislim da nam je svima interesantna...
Šta radite sa terapijom kada prelazite sa npr. zimskog na letnje računanje vremena?
To je nešto što nas očekuje sledećeg vikenda, pa ne bi bilo loše da razmenimo iskustva po tom pitanju
Jesenas a i sad pomeramo sve po 10 min. svakog dana poslednje nedelje i kad dođe do promene na istim smo terminima da bi ispratili sve obaveze bez promena termina !!!
Pozz za društvo
Mi smo jesenas, a i sada cemo, u subotu i u nedelju pomerili davanje insulina kao i obroke za po pola sata tako da u ponedeljak vec postupamo po starom odnosno po uobicajenom rasporedu.
Poranili smo ove nedelje jer supruga radi pre podne. to se nama dešava svake dve nedelje po pola sata. Poranićemo u subotu pola sata i ponedeljak će biti tu negde , a u sredu sve normalno ako budemo zdravi. Usput da li zbog najave toplijeg vremena tj. pravog proleća početi sa vitaminima. Prošle godine je to bilo ok.
Sve pohvale za roditelje, jer su deca mnogo osetljivija na promene Mi "matori" možemo samo da navijemo sat i nastavimo dalje ksenija.p, ako su vam vitamini prošle godine pomogli, ne vidim zašto ne bi i ove
a šta sa toplijim vremenom , logično je da nam treba manje energije nego zimi jel to znači manji unos uh pa i manje insulina tj šta sa bazalnim
da smanjim levemir ili da ostane isti i drugo koji je optimalan odnos bazal bolus i treće kako zadržati dobar šećer bez kretanja , bio bih zahvalan na savetima , pozdrav