Imam 17 godina i pre nekih mesec dana prepisane su mi kontraceptivne pilule Diane 35 zbog povišenog prolaktina.
Od 9. marta pila sam ih redovno (svakodnevno, uveče, između 20h i 22h). Završila sam celu tablu i rečeno mi je da posle pauze od 7 dana započnem novu, kao i da ću u tom sedmodnevnom periodu dobiti menstruaciju.
Koliko znam, kod većine ovakvih tableta menstruaciju dobijate dva dana po završetku table..... Meni se već pet dana ništa ne dešava.
Seksualni odnos imala sam samo jednom za vreme korišćenja tableta.
Htela sam da pitam imam li razloga da brinem, kolika je mogućnost da nisam bila zaštićena ovim pilulama?
Takođe, ako jesam, zašto još uvek nisam dobila menstruaciju?
Izvinjavam se ako je pitanje glupo ali stvarno nemam iskustva sa ovakvim stvarima i pomalo sam zabrinuta.
Inače su mi menstruacije neredovne, ponekad izostanu i po dva meseca, mada mi je rečeno da ću posle ovih tableta sigurno da dobijem.
Ako ne budem dobila, da li da započinjem novu tablu posle sedmodnevne pauze?
Unapred hvala puno.
Efikasnost kontraceptivnih pilula....?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
1. praviš pauzu 7 dana, 8. dana nastavljaš sa sledećim pakovanjem, šta god da se desi.
2. nije tačno da treba da dobiješ posle 2 dana. ja sam uzimala diane 2 godine, pa sad posle pauze od 9 meseci ponovo pijem. u početku sam dobijala 3. dana, pa se sad pomerilo na peti dan pauze. sve je to individualno.
3. zaštićena si i u toku pauze (pretpostavljam da si počela sam pakovanjem 1. dana ciklusa, tako da si zaštićena od tog dana, i zaštita traje svih 7 dana pauze. samo ako 8. dana ne popiješ pilulu, zaštita prestaje)
4. normalno je da u toku prva 3 meseca imas neke cudne promene sa ciklusom, ne nerviraj se.
nadam se da sam pomogla!
pozz!
2. nije tačno da treba da dobiješ posle 2 dana. ja sam uzimala diane 2 godine, pa sad posle pauze od 9 meseci ponovo pijem. u početku sam dobijala 3. dana, pa se sad pomerilo na peti dan pauze. sve je to individualno.
3. zaštićena si i u toku pauze (pretpostavljam da si počela sam pakovanjem 1. dana ciklusa, tako da si zaštićena od tog dana, i zaštita traje svih 7 dana pauze. samo ako 8. dana ne popiješ pilulu, zaštita prestaje)
4. normalno je da u toku prva 3 meseca imas neke cudne promene sa ciklusom, ne nerviraj se.
nadam se da sam pomogla!
pozz!
e daaaa. zaboravih.
koliko god glupo zvucalo, jaaaako je bitno da pijes pilulu, ako je moguce u minut.
ti si napisala da pijes 20-22h.
ja kad malo zakasnim 2-2.5 sata, imam jace tegobe pre nego sto dobijem.
glavobolje su mi strasne, a ume da me boli i stomak.
kad popijem u minut svih 21 tableta, sve je u redu, i ne osetim menstruaciju.
možda bi mogla da pokusas da se malo disciplinujes, da sledeceg meseca prodjes sa sto manje nerviranja.
koliko god glupo zvucalo, jaaaako je bitno da pijes pilulu, ako je moguce u minut.
ti si napisala da pijes 20-22h.
ja kad malo zakasnim 2-2.5 sata, imam jace tegobe pre nego sto dobijem.
glavobolje su mi strasne, a ume da me boli i stomak.
kad popijem u minut svih 21 tableta, sve je u redu, i ne osetim menstruaciju.
možda bi mogla da pokusas da se malo disciplinujes, da sledeceg meseca prodjes sa sto manje nerviranja.