Mojoj baki(72god) je početkom decembra 2008.nakon što je imala stalno krvarenje dijagnostikovan tumor debelog creva,radjeni su joj i markeri Ca 19-9 i Ca 72-4 i kolonoskopija,i u krajem decembra su je operisali,sa dijagnozom
Neoplasma malignum recti infiltrans in organorum genitorum et retroperitonei et ossis sacralis K56.7
Ono što su nam rekli je da je odstranjeno pola debelog creva,i stavljena joj je kolostoma, i da su poslati neki nalazi na detaljniju analizu
i nakon 6 dana od te operacije su je opet operisali zbog umršenih creva,i postavljene su još dve nove dijagnoze C20 i D36.
Posle stabilizacije stanja,sredinom januara otpuštena je na kućno lečenje, gde ima svakodnevnu brigu medicinskog osoblja i porodice.
Pre nedelju dana radjen je bris rane koja zahvata predeo rane koji je od druge operacije, koja je pocela da se gnoji i pronadjena je Pseudomonas aeruginosa.
Inace,ima visok pritisak i anemiju, ali su joj u nekoliko navrata rezultati KKS bili problematični kada je nivo vitamina u pitanju.
Ukoliko sam nešto previdela od bitnih informacija, mogu vam reći kasnije,a ono što mene i moju porodicu zanima(a što niko od doktora nije rekao) o čemu se tu radi, kako joj možemo pomoći i bilo šta u vezi sa ovakvim slučajem...

pozz svima od nove članice...