Polip u žuči - tretman

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Maja 13
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 12, 2009 10:24 am

Polip u žuči - tretman

Post od Maja 13 »

Pozdrav svima,
Nova sam na forumu, iščitala sam dosta o ovoj temi koja me interesuje, ali nigde nisam našla konkretan savet/odgovor kako se tretira polip u žuči. Naime, moj gastroenterolog (usput, odličan lekar) kaže da se polip ne leči, već je samo potrebno redovno raditi ultrazvuk. Međutim, mene interesuje postoji li neki tretman za prevenciju potencijalnih komplikacija (čajevi, način ishrane itd. (a pritom ne mislim na standardno izbegavanje masti, konzumaciju namirnica na sobnoj temperaturi i ostale mere koje se primenjuju prilikom problema sa žuči)). Unapred hvala na odgovoru. :)
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne postoji - pracenje, i ako lekar tako preporuci operacija
ilovestars
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 30, 2009 3:40 pm

Post od ilovestars »

Kako su ti otkrili polip u zuci?
Ja imam jak bol sa gornje leve strane trbusnje dupnje,nekad i nize prema debelom crevu.Kolonoskopiju sam radila u oktobru prosle god. i sve je u redu,ne znam da li treba opet da uradim?Bol je nepodnosljiv i cesto se menja lokacija,nekad me boli zeludac,nekad u epigastrijumu,nekad stomak...
Life is nice,but it can be very hard a lot of times!
Odgovori