Nakon operacije od pre 4 dana, hirurg mi je zasio koncem desni.
Juce, treci dan, prilikom pranja zubi, odvezao mi se krajnji konac, pa sam ga izvukao. Sad sam primetio da se bas na mestu gde bio konac malo razdvojene desni, i zub iznad kog se to desilo se sada vise vidi, odnosno manje je pokriven s desni.
Mene zanima (i brine) da li ce to ostati tako, ili ce vremenom da sraste i vrati se u normalan prirodni i prijasnji polozaj?
Pitanje vezano za desni...
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 12, 2009 1:31 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pitanje vezano za desni...
What is it? Please tell me! What is it?!... Tell me!
Fine! Don't tell me!
Fine! Don't tell me!

-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:39 pm
to zaista nema veze sa usivanjem. posle hirurgije se desni kontrahuju( skupe) tj. malo povuku. ako je radjena hirurska intervencija lecenja parodontopatije, tzv rezanj operacija, tada se desni u okviru hirurgije podizu da bi se radila kiretaza, tj ciscenje parodontalnih dzepova pod kontrolom oka i eventualno da bi se stavila vestacka kost u kostane defekte. pozavrsetku operacije se desni vrate na svoje mesto, usiju i posto su meka struktura one se moraju osloniti na cvrstu, tj na kost. posto su kostani defekti - dzepovi ocisceni, desni ce se malo povuci pri svom prijanjanju na kost, plus kontrakcija pri zarastanju. dakle to je normalno, samo vam je stomatolog to propustio reci