hormoni posle 40.

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Cekaj,cekaj ,nisam shvatila...ko je Vujovicka i kako do nje?
anicamk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 1:07 pm

Post od anicamk »

Nabla hvala ti,bas si od koristi.inace na zalost nisam radjala,a kako mi je zivot stresan i duze vreme sam single,osecam kako mi zivot prolazi a ja samo posmatram :-((((
Ja nisam iz Bg i ne znam bas puno o doktorima,ali mislim da je dobro da ovako spodelimo ono sto znamo.
ja sam 2 puta radila ova 3 osnovna hormona (FSH,LH i E2 3 dan) i bilo je ok.kazu da je jednom godisnje dovoljno da se uradi,ako je ok rezultat.sad mi je jedan d-r preporucio i progesteron 21 dan,pa sam zbunjena jer sam u medjuvremenu citala da nije pouzdan jedan nalaz od progesterona,jer mozda bas taj mesec ne ovuliras.a progesterona mi je preporucio da bi utvrdio jesam li u perimenopauzi,odn dali su proredjene ovulacije.
citala sam o nekim narodnim receptima za regulisanje FSH- smokve u maslinovom ulju,a opet,kad sam pitala d-re pojma nemaju.ja sam pocela da primenjujem to zadnjih 3 mes.
Nabla,ako imas neko iskustvo oko prirodnih preparata za regulisanje nivoa hormona da preporucis bilo bi od koristi.
anicamk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 1:07 pm

Post od anicamk »

Nabla hvala ti,bas si od koristi.inace na zalost nisam radjala,a kako mi je zivot stresan i duze vreme sam single,osecam kako mi zivot prolazi a ja samo posmatram :-((((
Ja nisam iz Bg i ne znam bas puno o doktorima,ali mislim da je dobro da ovako spodelimo ono sto znamo.
ja sam 2 puta radila ova 3 osnovna hormona (FSH,LH i E2 3 dan) i bilo je ok.kazu da je jednom godisnje dovoljno da se uradi,ako je ok rezultat.sad mi je jedan d-r preporucio i progesteron 21 dan,pa sam zbunjena jer sam u medjuvremenu citala da nije pouzdan jedan nalaz od progesterona,jer mozda bas taj mesec ne ovuliras.a progesterona mi je preporucio da bi utvrdio jesam li u perimenopauzi,odn dali su proredjene ovulacije.
citala sam o nekim narodnim receptima za regulisanje FSH- smokve u maslinovom ulju,a opet,kad sam pitala d-re pojma nemaju.ja sam pocela da primenjujem to zadnjih 3 mes.
Nabla,ako imas neko iskustvo oko prirodnih preparata za regulisanje nivoa hormona da preporucis bilo bi od koristi.
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Pregledaj ovaj link
http://kutak.forumotion.com/hormoni-f35 ... h-t220.htm

http://kutak.forumotion.com/leeenje-biljem-f50/
(tu imas o vitexu- kod nas se moze kupiti u obliku tabletica PMS free, mozda postoji jos neki proizvodjac- samo pitas koje tabletice imaju konopljiku (divlji biber), odn. agnus castus vitex. Takodje, marulja (macina trava), virak (vrkutka) i Ulje nocurka u obliku kapsule, sto je Gogi spominjala)

A ovde imas o markerima ovarijalne rezerve- interpretacija hormona koji se odnose na blizinu menopauze (nesto mi se "pobrljalo" u prvom postu, pa cu to u toku dana da prepravim)
http://kutak.forumotion.com/povisen-fsh ... e-t576.htm

Naravno da docovi ne znaju za narodne recepte. :D
Pitanje je da li ti narodni recepti nesto stvarno pomazu. Posto nisu stetni, nije na odmet da se proba!
-ja'75,
-2 rana spontana
-max fsh 15; MTHFR heterozigot; 46,xx,17ps+ (mozaicizam broja kopija p53 gena), sve ostalo OK
-1 prirodni ICSI (Jevremova), beta=0
-1 IUI (Ivanovici), no results
-1 stim. IVF (Ivanovici), beta=0
Odgovori