Pre godinu dana mi je izvadjen zivac iz sedmice i stavljena plomba. Posto se zubar namucio da sa onom iglicom pronadje neki kanal snimio mi je zub i gle cuda vidi se umnjak koji je izrastao skroz horizontalno ispod povrsine i krunica mu je kod korena sedmice. Secam se da je pre desetak godina nicao taj umnjak, bolelo me dan dva i na tome se zavrsilo sto znaci da on vec deset godina stoji tako ispod povrsine i ja nemam nikakvih problema. Cak mi je i zubar rekao da ga ne diram ako me ne boli.
Medjutim pre nekoliko dana pocela je da me boli sedmica na pritisak... kada jedem, ili pritisnem gornjim zubima. Pa me interesuje da li je to od tog umnjaka koji je pritiska ili je zubar nesto lose odradio kada je vadio zivac. Da li uopste i moze da boli zub kome je izvadjen zivac?... i kada pijem nesto toplo boli.
Sedmica, umnjak...itd...
Evo da odgovorim na moje pitanje
verujem da ce koristiti ljudima...
Bio sam kod oralnog hirurga i pogledao je zub i snimak i zakljucak je da treba operisati i umnjak i izvaditi sedmicu. Sedmica ima neku infekciju na vrhu korena a umnjak je pripojen uz nju. Jos se umnjak koji je malim delom izasao pokvario i kvar ce kad tad prodreti unutra. Kaze doktor nema svrhe da ga zadrzavam. Zakazao mi je operaciju za sredu. Kaze da se ne plasim i da sama opercija nece boleti uopste. Joj

Bio sam kod oralnog hirurga i pogledao je zub i snimak i zakljucak je da treba operisati i umnjak i izvaditi sedmicu. Sedmica ima neku infekciju na vrhu korena a umnjak je pripojen uz nju. Jos se umnjak koji je malim delom izasao pokvario i kvar ce kad tad prodreti unutra. Kaze doktor nema svrhe da ga zadrzavam. Zakazao mi je operaciju za sredu. Kaze da se ne plasim i da sama opercija nece boleti uopste. Joj