STA JOS UCINITI ZA BOLJI TRETMAN PORODILJA, NEKA IDEJA?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

STA JOS UCINITI ZA BOLJI TRETMAN PORODILJA, NEKA IDEJA?

Post od dolce-vita »

?

'
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Poslati sve nacelnike porodilista na visemesecnu specijalizaciju u inostranstvo. Ili postaviti nove ljude sa svezim nacinom razmisljanja na njihovo mesto. Sve dok nacelnici smatraju da je status quo manje vise normalan, on se nece promeniti.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

SMENITI veliku vecinu nacelnika, i to ne samo na ginekoloskim odeljenjima!
luka_0407
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Maj 09, 2008 10:49 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od luka_0407 »

Napraviti anonimne upitnike koje ce svaka porodilja da popuni pri otpustu ali s tim da se isti moraju procitati od strane osoblja,jedan minus opomena,dva minusa opomena,tri deset posto od plate,cetiri dvedeset,pet premestaj...
Kad te zovem, čuj me, Bože, pravdo moja! u tjeskobi daj mi prostor; smiluj se na me i usliši molitvu moju.
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

A znate li sta je jos jadnije? To sto su gotovo na svim salterima nalepili postere gde se medicinski radnik smeje, a pored njega je naslov Osmeh je Bitan ili sl., a zato kad se nekom obratite sa osmehom ocekujuci da ce uzvratiti, prodjete kao bosi po trnju, nekad se i zahvalite sto i batine niste dobili jer ste samo pitali kada vam doktor radi ili neko sl. uobicajeno pitanje koje obicno svaki pacijent postavlja... 8)
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Post od Gala06 »

A ako otpuste vecinu nacelnika, sta s tim? Na njihovo mesto doci ce slicni kojima je bitna samo fotelja!
Mislim da treba edukovati ljude, pruziti im neku motivaciju, a i organizovati sistem tako da lako mozes izgubiti posao ukoliko se dokaze da si nesavestan radnik (bilo sestra, lekar), da postoji konkurencija izmedju razlicitih porodilista-onda ce svako, da se trudi da bude najbolji...mada, koliko je to moguce u drzavnim ustanovama...
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

Post od dolce-vita »

luka_0407 napisao:Napraviti anonimne upitnike koje ce svaka porodilja da popuni pri otpustu ali s tim da se isti moraju procitati od strane osoblja,jedan minus opomena,dva minusa opomena,tri deset posto od plate,cetiri dvedeset,pet premestaj...

Vec postoje anonimni upitnici, ali ja licno smatram da od toga nema nista sve dok se ne uvede ovo sto ste vi nameli, imenom i prezimenom, taj i taj vam nije pruzio trazenu informaciju, bio je ne ljubazan...Sto je najgore do sada im ni imena nismo znali, sad su kao obavezno uveli da moraju stajati imena ma bezu, odnosno sad se postuje.
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re bolji tretman porodilja

Post od dolce-vita »

Izvinjavam se na greskicama, tek sam ustala :)
LjubicaBubica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od LjubicaBubica »

Aaaauuuu ja bi se bunila i za porodilje i za trudnice,jer ta ginekologija je odeljenje gde se uzima najvise para a najmanje se vodi briga o pacijentkinjama. UUUUZas! Ja samo cekam da naleti na tv-u neka emisija gde ce gostovati neki bitan faktor iz zdravstva pa da mu ja kazem par stvari! Neznam da li tako nekome moze i da se pise....ja bih se odma latila tastature....olovke....grrrrrrrr :evil:
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re tretman

Post od dolce-vita »

Taj bitan faktor je bio ministar zdravlja, a g-dja Stamenkoic se zalaze za bolji tretman, i oboje su bili u emisiji.Ali, Bogami slaba vajda :-?
Odgovori