SUM NA SRCU I TERETANA???
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Okt 01, 2005 5:27 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
SUM NA SRCU I TERETANA???
Nedavno su mi nasli sum na srcu. Bavim se bodybuildingom vec 2 godine bez upotrebe hormona. Koristio sam samo kreatin, aminikiseline, proteine. Ponekad imam bol na levoj strani grudnog kosa. Bol se moze opisati kao neko probadanje. Zna li neko dali je moguce da je sum nastao zbog napora u teretani zato sto ga pre bavljenja tim sportom nisam imao. I dali mogu da nastavim sa standardnim treninzima???? Molim za savet.
Cao!!!
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Feb 23, 2006 11:12 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Sa treninzima nikako ne smes nastaviti, prethodno se dobro posavetuj sa kardiologom! Iskreno, ne verujem da ce ti bilo koji kardiolog reci da se sa nekom patoloskom promenom na srcu bavis bilo kojom teskom fizickom aktivnoscu, jer to moze biti vrlo opasno!
Obzirom da u vecini nasih fitnes centara ne postoji obavezan lekarski preglede pre pocetka bilo kakvog vezbanja, ovakvi slucajevi nisu retki!
Obzirom da u vecini nasih fitnes centara ne postoji obavezan lekarski preglede pre pocetka bilo kakvog vezbanja, ovakvi slucajevi nisu retki!
Kao prvo koliko ti dugo treniras? Koji ti je cilj?
Creatin svakako ne moze biti zdrav za srce, sama teretana nije bas najbolja opcija za srce... Imas 100 drugih zdravijih opcija nego teretana, npr plivanje, biciklizam, trcanje, sport sa loptom. Iskreno ja idem u teretanu, ali pored tog uvek ubacim neki kardio trening svaki drugi dan, obicno je to plivanje i biciklizam, dakle nemoj da ti bude prvo i osnovno teretana.
Creatin svakako ne moze biti zdrav za srce, sama teretana nije bas najbolja opcija za srce... Imas 100 drugih zdravijih opcija nego teretana, npr plivanje, biciklizam, trcanje, sport sa loptom. Iskreno ja idem u teretanu, ali pored tog uvek ubacim neki kardio trening svaki drugi dan, obicno je to plivanje i biciklizam, dakle nemoj da ti bude prvo i osnovno teretana.
Pa ako zelis masu onda ti sigurno tu nece sam creatin pomoci - on ti samo navuce vodu u misic sto kasnije izbacis u wc.. Ali bukvalno, ako vec zelis da uzimas supplementaciju onda za masu bolje uzmi neki Whey protein, ili Gainer (mada nista od toga ne preporucujem, sigurno nije zdravo za cuku). Moj savet bi ti bio da sredis ishranu na 5-6manjih obroka, sa odradjenim unosom proteina i UH - tako ces dobiti misicnu masu prirodnim putem - a to je najzravije.