Da li zam nesavesno lecen? i resenje?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
subman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 13, 2005 10:13 pm

Da li zam nesavesno lecen? i resenje?

Post od subman »

Imao sam problem s jedinicama u gornjoj vilici, krajevi su bili tanki i skoro providni, pitao sam zubara dal je moguce da se nekako to popravi. On je rekao moze da podeblja. Nije mi uopste rekao da ce da stavi plombu. Zubi su inace bili zdravi. Izbusio ih je i stavio plombu belu koja je otpala sutra odmah a odlomila i deo pri kraju. Kad sam se vratio i rekao problem on mi je dao anesteziju i jos vise izbusio zub i onda je stavio vise plombe, dobio sam jos goru situaciju, ostre tanke krajeve, i opet se mali delic odlomio i cini mi se da nece dugo da izdrzi.
Ja mislim da mi je zubar upropastio jedinice, obe! Ne znam koje je resenje ovog problema? Imam 26 god i kazu mi da nije dobro stavljati krunice u ovim godinama a i ja se plasim da ne ostanem totalno bez prednje 2 jedinice- zastrasuje me. Sta ja sad mogu da uradim s mojim zubima?
Ako je jedino resenje krunica koliko to moze da traje? Koliko puta moze da se menjaju krunice dok se ne unisti zub? Da li je moguce prelepiti neke venire preko trenutne kompozitne ispune?
Da li sam lecen nesavesno!? I sta mogu da preduzmem povodom toga, molim Vas strucan odgovor?
Petar79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 22, 2009 1:17 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Petar79 »

problem s jedinicama u gornjoj vilici, krajevi su bili tanki i skoro providni???????? Obrazlozi!!!!
krunica moze da traje od 5 godina pa nadalje.Naravno da mozes da uradis(stavis) krunice,jedino je pitanje u kakvom je stanju tvoj zub tj ono sto je preostalo :(
subman
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Feb 13, 2005 10:13 pm

Post od subman »

Petar79 napisao:problem s jedinicama u gornjoj vilici, krajevi su bili tanki i skoro providni???????? Obrazlozi!!!!
krunica moze da traje od 5 godina pa nadalje.Naravno da mozes da uradis(stavis) krunice,jedino je pitanje u kakvom je stanju tvoj zub tj ono sto je preostalo :(
Pa krajevi zuba su bili tanki oko 1-2mm inace nije bio pokvaren. Ja bih pre nesto s cim cu manje da izgubim ovo sto je ostalo od zuba, mozda venire ako mogu da se stave bez dodatnog brusenja, jer ne bih stvarno krunice na prva 2 zuba, koliko je uopste rok trajanja krunica? I sta ako se slome ? ne bih u 30 i nekoj da moram da ugradjujem implant
Odgovori