Okludirane arterije obe podkolenice

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
AndrijaHot
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 24, 2008 7:51 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Okludirane arterije obe podkolenice

Post od AndrijaHot »

Imam okluzije arterija obe podkolenice. Da li postoji neki lek koji moze da ocisti te okluzije i uspostavi cirkulaciju? Da li postoji neko prirodno sredstvo koje moze pomoci. Unapred hvala. Andrija Hot
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

ne postoji - ako je preporucena operacija, ne gubite vreme
AndrijaHot
Novi član
Novi član

RE: Okludirane arterije obe podkolenice

Post od AndrijaHot »

Ja sam operisao: Exploratio Scarpae bill. Throbmoectomia sec. Fogarty et angiodilatatio rami bill. prothesin AoFF. Dacron patch plastica prothesin. bill. Drainage reddon No II.. Primljen sam u Bolnicu sa dijagnozom: 170.2. St. post bypass AoII et REDO bypass AoFpFp. occlusio by passi PAOB st IIb Bill. HTA.IDDM.CMP chr. Insuff.valvulae mitralis et tricuspidalis.

Od lekova uzimam lekove protiv pritiska: Monopril 20 mg x2, Vazotal 10 mg x1 i Nebilet 5mg x1, zatim Thiogama 600 mg oral, Zyllt 75 mg x1, Sinkum 4 mg po šemi, Ginko Max120 x1, Capilar tab x3, suvo ceđeno maslinovo ulje 2 kafene kašike dnevno. Pored toga zbog dijabetesa koristim i insulin. Da li su navedeni lekovi potrebni i da li mogu da mi pomognu? Unapred zahvalan
palkal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 29, 2008 8:01 pm

RE: Okludirane arterije obe noge

Post od palkal »

Čuo sam za mogućnost razbijanja okluzija urokinezom. Da li je to moguće i kako se to radi?
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

ne radi se u srbiji, ne odlazite operaciju ako je predlozena.
sva enzimska razbijanja tromba ima svoje indikacije i ne mogu se svakome raditi
palkal
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 29, 2008 8:01 pm

RE: Okludirane arterije obe potkolenice

Post od palkal »

Cuo sam da u urinu postoji enzim urokikaza. Sta misli zvanicna medicina o urinoterapiji i mogucnosti da se na taj nacin resi problem okludiranih arterija potkolenica.

Pozdrva
AndrijaHot
Novi član
Novi član

Okluzija arterija obe potkolenice

Post od AndrijaHot »

Posle operacije mi je predlozen tretman hiperbaricnim kiseonikom. U Novom Sadu nema ni u jednoj medicinskoj ustanovi hiperbaricne komore. Molim da me obavestite o ustanovama u Beogradu ili Zemunu koje poseduju hiperbaricne komore (sa nazivom, adresom, po mogucnosti sajtom i e-mailom). Posto moram da boravim u bolnici za vreme tretmana, privatne ordinacije ne dolaze u obzir.

Unapred zahvalan
Andrija Hot
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm

Post od Predrag78 »

Pozdrav!
Hiperbaricne komore ima na Institutu za kardiovaskularne bolesti an dedinju , a sigurno ima i negde u sklopu klinickog centra u Bg takodje. Ali , operaciju najbolje da ne odlazete ako je preporucena, kao sto reche moj predhodnik .
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

s obzirom da treba da budete hospitalizovani jedino KBC ZEMUN.
na ostalim mestima (institut za fiziologiju med. fakulteta u bg, banjica) se rade samo ambulantni pregledi
Odgovori