Naime, prosle sedmice sam otisla kod zubara da mi popravi donji lijevi umnjak, koji ima karijes. Doktor je dao anesteziju (kako sam shvatila mandibularnu), i to iz dva puta, ali anestezija nikako da deluje. Pa je ponovio sa jos jednom dozom iste anestezije koja takodje nije djelovala (tek nesto malo u predjelu jezika, ali na usni i obrazu nista). Bol je bio kao da mi busi direktno zivac, a ne obicni karijes. Nisam mogla da izdrzim, pa smo ostatak popravke ostavili za naredni termin.
Cijelu proceduru sam ponovila danas (s tim sto je ovaj put u pitanju bila ona druga vrsta anestezije kojoj ime nikako da upamtim) sa max kolicinom. Ni ona nije djelovala. Zubar ne zna sta je, nije mu bas jasno i deluje kao da mi ne vjeruje, odnosno da misli da glumim bol (prilikom cega se ja sva tresem i suze idu same od sebe). I sad je moje pitanje - iz kog razloga anestezija ne djeluje i sta da uradim da bi ista djelovala (ni najmanje ne sumnjam u strucnost zubara, sta vise, smatram ga pravim carobnjakom i strucnjakom). Da li moze biti da se radi o nekoj upali, mada me zub prije ovog prckanja nije ni najmanje bolio i sad mi dodje zao sto sam ga uopste dirala

Da li mi iko zna reci u cemu je problem i kako da ga rijesim?
Hvala vam svima unaprijed!