KOJE ANALIZE URADITI- MOLIM ZA POMOĆ!

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

KOJE ANALIZE URADITI- MOLIM ZA POMOĆ!

Post od mejvis »

Moji problemi počeli su pre oko godinu dana kada sam krenula da se nadimam i da imam grčeve u stomaku prvo ponekad a onda sve češće...
Pre oko 4-5 meseci počela su krčanja creva, svaki dan bez obzira na to da li jedem ili ne i blagi bol sa leve strane i oko pupka sa donje strane.
Gasovi su prisutni ujtru a redje uveče dok preko dana retko.
Iskreno ovo krčanje me najviše ubija i unosi mi nervozu.
Bitno je reći da sam pre 10-ak meseci prestala da pušim i da imam ginekoloških problema zbog kojih sam na hormonskoj terapiji već 5 meseci.
Bila sam kod gastroenterologa pre 5 meseci, pogledao je krv i mokraću i dao mi da uradim test na okultna krvarenja koji je bio negativan pa je zaključio da nije ništa ozbiljno. Ali meni je od tada još gore.
Od preparata koristim flobion i espumisal koji mi ništa posebno ne pomažu. Hranim se zdravo, nemam prolive, mučninu i povraćanja i ne gubim na težini.
Zakazala sam na VMA sledeće nedelje pa me interesuje koje bi sve analize trebalo da uradim pre nego što odem na pregled?
Da li je obavezno da se radi kolonoskopija kako bi se dijagnostikovao iritabilni kolon u mom slučaju? Ili se mogu na osnovu lab.analiza eliminisati druga ozbiljna oboljenja? Hvla Vam puno na svim odgoorima, jako sam uplašena i svaki savet mi je dobrodošao!!!
Odgovori