Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Molim vas za vasa iskustva u vezi HSG-a!!!!!
Procitala sam negdje i da stavljaju KATETAR!?Sto vise mi opisite proceduru jer MOram PSIHICKI DA SE PRIPREMIM!!!!
HVALA
Radi se u totalnoj anesteziji,traje 10-150minuta,nikakav kateter se ne stavlja-uopste nije bolno! Posle toga sam imala manje krvarenje i slab bol u donjem stomaku,kao kad se dobije menzis! Najnormalnije sam isla vec sutradan od uradjenog hsg-a na posao!
Ja sam radila u N. frontu,u novembru 2005,dan ranije su mi dali tri tablete koje ti kazu kako da pijes,to je za "ciscenje",ne jedes posle 12h i obavezno se obrij( ili izdepiliraj) i to je sve! Nakon par sati se ide kuci!
Srecno!!!!!!
Hvala Ambra na rijecima utjehe, ali ja sam se raspitala-iz Podgorice sam i ovaj dr koji je dobar strucnjak-svi kazu-ce mi u bolnici raditi HSG, a tamo se ne daje anestezija(cak sam i pitala da ako je problem samo to sto nemaju da cu ja kupiti, a oni kazu NE, TO SE NE RADI SA AESTEZIJOM! JOJ!
A reci mi, molim te da li skroz da se izdepiliram?
radjena mi je i laparaskopija ali pre toga mi je radjen hsg! Koliko ja znam,radi se svuda u Bgd u anesteziji ( ranije to nije bio slucaj,to su mi pricale zene kije se vec dugo lece od steriliteta). Traje 10-15 min,lezis jos 2-3 sata u sobi i ides kuci i potrebno je da se skroz obrijes ili izdepiliras,kako hoces,ali u svakom slucaju bolje sama nego de te tamo briju onim tupim brijacem!
Ne znam zasto u Podgorici ne rade u anesteziji,tako da ne mogu da ti kazem da li je i koliko je bolno,ja nemam takva iskustva!
u PG je sve moguce! Meni su kiretazu nakon pobacaja radili bez ikakve anestezije, uz izgovor da to kratko traje i da nema potrebe za anestezijom. Bila sam u soku mjesecima, jer su me prije zahvata isti ti doktori (inace moji prijatelji) ubjedjivali da to nista ne boli. Valjda su oni muskarci i nije cudo sto ne shvataju neke stvari. Koji dr ti to radi? Raspitaj se da slucajno neka privatna klinika ne radi to sa anestezijom.
Hvala Ivana, dr Čolaković mislim da ce raditi-bila sam kod njega privatno u Ars Medici, i rekao mi je posle terapije antibioticima da povasim sekret, krvnu sliku i urin, a onda hsg. Inace, koga god sam pitala, svi kazu da je dobar strucnjak posebno u oblasti neplodnosti, ali je izuzetno grub bio na pregledu.Prosto ne znam vise sta da radim...Jedna sestra iz bolnice mi je rekla da se hsg ne radi sa anestezijom jer im bol govori o zaceplenosi....
Da li ti znas nekoga ko je dobar za neplodnost?
jao, te seljacke fore, kod kiretaze im govori dokle mogu da idu, kod zubara kada ce doci do zivca.... a u stvari samo te kasape kao stoku, dok u civilizovanim zemljama mnogo manje bolne zahvate rade u totalnoj anesteziji. Pa se onda pitaju sto ljudi ne idu redovno kod zubara i ostalih dr.
Btw. cula sam za kliniku Life i dr Cejovic. Sto se tice ostalih gin. znam da su odlicni Sasa Raicevic i Lipovina iz KBC, dr Medan veritas medika je fantastican sto se tice odnosa dr pacijent, na ostale se neki hvale neki zale.
cao svima. Ja nisam radila HSG ali jesam histeroskopiju pod anestezijom naravno. Moj predlog je da idete na Cetinje kod doktorke MONTRENKO odlicna je i osoblje je preljubazno,a neplacate samo zdras. knjizicu i to je sve. Ja sam isla na dosta mjesta al TANJA MONTRENKO je xa mene nesto posebno a i sama cekaonica govori koliki broj pacijenata ceka kod nje na pregled.
Da da TANJA je lavica,cesto je gost na tv i radiju. Ja sam preko puno preporuka izabrala nju i tim sa kojim radi. Cekam konzilijum pa ulazi
m u postupak zdravlja boze.