pitanje...

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Flipper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:54 pm

pitanje...

Post od Flipper »

e ovako,nesto mi se cudno desava sa stomakom.Dosta mi se povecao apetit,kada god nesto pojedem u malo vecoj kolicini odmah me tera u wc...creva mi dosta cesto krce i imam puno gasova...Jer moze neko da mi kaze sta bi moglo da bude u pitanju i koja je prevencija?
HJV
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 17, 2006 12:08 am

Post od HJV »

Uzmi : 2 inekcije gentamicina 80 mg (u apoteci na slobodno) . popiti sa kk šećera ili sa čajem (gorko je) jednu ujutru a drugu uveče,posle -sutradan uzmi FlonivinBS(isto kupi na slbodno u apoteci) kapsule 3x1
jedno 3-4 dana. :wink:
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Sep 02, 2002 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

:o
Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Mrs_Parker
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od Mrs_Parker »

Flipper
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 26, 2008 1:54 pm

pitanje...

Post od Flipper »

da li je to tacno vidim da se ovaj mrs parker nesto zaprepastio?
HJV
Aktivan član
Aktivan član

Post od HJV »

˝.....odmah me tera u wc....˝ tu sam pretpostavio - proliv.Protiv proliva daje se Loperamid,no popijena ampula gentamicina (ne i.m.) će delovati tako što će vezati vodu (˝očvrsne stolica˝) i laički rečeno ˝pokupiće bakterije sa sobom˝ pa napolje,jer se ne resorbuje u dig.traktu.Kad se već ˝dezinfikuješ˝ od bakterija,uzima se FlonivinBS (kultura soja bacillus IP5832 proizvodi ga Galenika) ili Probiotic kapsule,da bi se uspostavila normalna bakterijska flora u crevima (jer si bakterije i dobre i loše uništio gentamicinom).
AKO NIJE PROLIV U PITANJU OVO SVE PADA U VODU.
Obrati se onda lekaru možda čak i gastroenterologu.
HJV
Aktivan član
Aktivan član

Post od HJV »

˝.....odmah me tera u wc....˝ tu sam pretpostavio - proliv.Protiv proliva daje se Loperamid,no popijena ampula gentamicina (ne i.m.) će delovati tako što će vezati vodu (˝očvrsne stolica˝) i laički rečeno ˝pokupiće bakterije sa sobom˝ pa napolje,jer se ne resorbuje u dig.traktu.Kad se već ˝dezinfikuješ˝ od bakterija,uzima se FlonivinBS (kultura soja bacillus IP5832 proizvodi ga Galenika) ili Probiotic kapsule,da bi se uspostavila normalna bakterijska flora u crevima (jer si bakterije i dobre i loše uništio gentamicinom).
AKO NIJE PROLIV U PITANJU OVO SVE PADA U VODU.
Obrati se onda lekaru možda čak i gastroenterologu.
Forum nije zamena za posetu lekaru!
SimonaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 11, 2008 3:56 pm

Post od SimonaK »

Dijareja nije uvek uzrokovana bakterijama... Moze biti 1000 razloga. Najbolje je prvo posetiti gastro....

Znam iz licnog iskustva!
Odgovori