dijabetes..aparati

Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta

Odgovori
jovica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 05, 2006 12:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

dijabetes..aparati

Post od jovica »

molim odgovorite dali postoji aparat za merenje shechera bez kapi krvi,t.j/ bez uboda,i molim za informacije :-?
Duskoo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 02, 2005 11:13 pm

Post od Duskoo »

postoji koliko sam ja cula i meri secer preko znoja(valjda) a zove se GlucoWatch.Za ostalo konsultujte kdanijelu koja je i pokrenula temu bas na to imeGlucoWatch.Sretno......
raspitajte se i o pumpi kod nase dijabete.....
BoJJo
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 20, 2005 1:46 pm

Post od BoJJo »

Taj sat mora da se kalibrira uz pomoc krvi.
Tip 1 od sept 1990. Minimed & Humalog od feb 1998.
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Duskoo napisao:postoji koliko sam ja cula i meri secer preko znoja(valjda) a zove se GlucoWatch.Za ostalo konsultujte kdanijelu koja je i pokrenula temu bas na to imeGlucoWatch.Sretno......
raspitajte se i o pumpi kod nase dijabete.....
Kakve veze pumpa ima sa merenjem glikemije?
Diabeta
Saradnik
Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
Kontakt:

Post od Diabeta »

Ceo svet radi na pronalasku najboljih tzv. neinvazivnih metoda koje ce nam omoguciti merenje glikemije bez uboda prsta. Jos uvek nista senzacionano nisu iznasli po mom misljenju, a ni GlucoWatch nije 100 %resenje...
kdanijela
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Okt 22, 2005 5:07 pm

Post od kdanijela »

Da, GlucoWatch definitivno nije resenje, niti alternativa "bockanju". Mi smo ga probali, ali bi se nasa 7-godisnja devojcica pre bockala nego da ga nosi 15 sati. Naime, on pri merenju (svakih 10 min) ispusta malu struju kroz kozu i to izaziva peckanje, koje je njoj neprijatno (poredi ga sa osecajem kada ozari kopriva). On ne meri trenutnu vrednost glukoze, vec prosek glukoza u proteklih 10 minuta, pa samim tim se ne moze koristiti za bilo kakvu odluku vezanu za doze insulina. Zgodan je jedino da se tacno vidi tendencija porasta/opadanja glikemija, i da eventualno upozori na moguce opasno niske/visoke vrdnosti glikemija.
Odgovori