Najveći domaći Podforum o dijabetesu. U velikoj bazi podataka možete pronaći mnoštvo odgovora i saveta koliko imate šećernu bolest ili jednostavno želite da naučite više o njoj. Pitajte sve što Vas zanima i vrlo brzo ćete dobiti odgovor od naših stručnih saradnika.
postoji koliko sam ja cula i meri secer preko znoja(valjda) a zove se GlucoWatch.Za ostalo konsultujte kdanijelu koja je i pokrenula temu bas na to imeGlucoWatch.Sretno......
raspitajte se i o pumpi kod nase dijabete.....
Duskoo napisao:postoji koliko sam ja cula i meri secer preko znoja(valjda) a zove se GlucoWatch.Za ostalo konsultujte kdanijelu koja je i pokrenula temu bas na to imeGlucoWatch.Sretno......
raspitajte se i o pumpi kod nase dijabete.....
Ceo svet radi na pronalasku najboljih tzv. neinvazivnih metoda koje ce nam omoguciti merenje glikemije bez uboda prsta. Jos uvek nista senzacionano nisu iznasli po mom misljenju, a ni GlucoWatch nije 100 %resenje...
Da, GlucoWatch definitivno nije resenje, niti alternativa "bockanju". Mi smo ga probali, ali bi se nasa 7-godisnja devojcica pre bockala nego da ga nosi 15 sati. Naime, on pri merenju (svakih 10 min) ispusta malu struju kroz kozu i to izaziva peckanje, koje je njoj neprijatno (poredi ga sa osecajem kada ozari kopriva). On ne meri trenutnu vrednost glukoze, vec prosek glukoza u proteklih 10 minuta, pa samim tim se ne moze koristiti za bilo kakvu odluku vezanu za doze insulina. Zgodan je jedino da se tacno vidi tendencija porasta/opadanja glikemija, i da eventualno upozori na moguce opasno niske/visoke vrdnosti glikemija.