PITQANJE ZA KARDIOLOGA

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
nermin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:02 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

PITQANJE ZA KARDIOLOGA

Post od nermin »

postobani doktore molim samo da mi protumacite ovaj nalaz pulmo difuzno obstruktivni nalaz obostrano ekg rit sin fr 75 elevacija st 1mm u l prekordiajaln odvodima sa pozitivnim t . eho srce lk uredne velicine,ocuvane sistolne i dijastolne frefenkcije, kinetika uredna perikard uredan mz aorta la ii desne supljine uredne protok nAD TZ I PA UREDNI molim vas sto prijue moguc odgovor unaprijed hvala piso sam vam skoro pa nisam dobio odgovor i dali je ovaj nalaz dobar jer ja i dalje imam tegobe i smetnje u predjelu grudi neku tezinu i trnjenje lijeve ruke i preznojavanje i hladan znoj hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

nalaz je u redu, idite kod pulmologa, ako terapija za pluca ne da poboljsanje na test opterecenja
nermin
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:02 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

pitanje za kardiologa

Post od nermin »

ja sam sad poslije toga gore sto sam naveo uradio holter koji glasi ovako monitoring od 23h i 27 min, registrovano je 106 643 udara sa prosjecnom frekvencijom od 84 bpm i stalnim sinusnim ritmom. max frekvencija bila je 135 u toku malo brze setnje od nekih 250 metara minimalna frekvencija bila je 54 u toku spavanja . registrovano je 9 epizoda sinusne tahikardije, sa sa najvecom prefenkcijom od 135 i najduzim trajanjem od 161 sek, registrovano je 122 sve, i 11 pvc. max depresija st segmenta bila je 1mm u 2 odvodu. nisu registrovani drugi poremecaji ritma ni u stvaranju ni u provodjenju i opet bez terapije i uradjen je test opterecenja prije 1 g izdrzao 12 min i nalaz bio negativan tako bar pise kao sve u redu sem sto sam se ja sav preznoio i uradjen ultra zvuk koji je u redu i uradjene nalazi sad prije par dana koji glase ovako.holesterol 3,8 trigliceridi 2,1 glukoza 3.6 wbc7,8 lym 2,3 mid 0,5 gran 5,0 rbc 5,1o hgb 154, hct 467, mcv 91,5 mch 30,2 mchc 330, rvd 13,7 plt 310 mpv 9,2. gluc 5,5. urea 3,9 creat 80, ast 15,4. alt 24,9 ck 113. ld 140. k 4,24. na 140. osmol 278,8 i tropinin 1, o,o. svi nala zi u granici normale to su nalazi od prije par dana tako da ja i dalje imam smetnje u desnu plecku stalno imam kao neki teg i stezanje kad se ugrijem ili legnem prestane i po nekad fiskove i veliki zamor kad setam ili stoim na noge ili nesto radim i po nekad kad sam kuci kad gledam tv isto zna da me stegne iz cista mira pa vas pitam za savjet mozeli to bit neka bolest krvnih sudova ili anhina pektoris ili neko zakrcenje krvnog suda ako se malo iznerviram ili nesto malo glasnije pricam zamori me a doktori nista vamo nisu nasli HVALA I MOLIM VAS DA ODGOVORITAI NOCU SE NEKAD PROBUDIM KO DA IMAM TEMPERATURU 40 TAKO ZNA DA MI BUDE VRUCE KO DA MI KOZA GORI I USTANEM PROSETAM ILI POPIJEM TABLETU ZA UMIRENJE I TO PRODJE
Odgovori