već godinu dana koristim tablete presolol.
Naime, ima srceane smetnje (inace to ja nazivam preskakanjem srca...) vec duzi niz godina. Bila sam kod kardiologa i naravno radila EKG i ultra zvuk i nalaz glasi ovako:
mitralna valvula redudantnija, uz granične kriterije sa telesistolni prolaps uz minimalnu telesistolnu regurgitaciju. Ostale valvule kompetentne. Gadijanti nad ušćima uredni, artija urednih dimenzija, aorta uredne širine...
uz napomnu da prilikom vadjenja zuba ili sl. uzimati antibiotik 2 sata prije i nastaviti jos 48 sati.
Kardiolog mi je konstatovao šum na srcu (kaze da je urođeni, al ga otkrili tek u 23. god.

Terapija: presolol 1x50 mg uvece a 2 puta nedeljno još 25 mg ujutro i naravno nakon 2 mj. javiti se na kontrolu.
Medjutim, ja se nisam javila na kontrolu jer mi se stanje smirilo i smatrala sam da nema potrebe da idem vise doktoru, pa sam koristila tablete po potrebi, čak sam i jedno vrijeme prestala da konzumiram tablete jer mi nisu bile potrebne. Medjutim, u poslednje vrijeme preskakanje srca se ponovo javilo, ali samo pred menstualni ciklus (7 dana prije), i tada ukljucim tablete u istim količinama, i naravno kada se smire smenje prestanem sa upoterbom.
Malo sam dugo opisivala, ali sta cu.
Interesuje me da li smijem na ovakav nacin konzumirati tablete, mogu li mi naskoditi, i da li BAS MORAM ici ponovo doktoru?
Hvala