Koliki je normalan puls kod coveka cc. 43 god.???
Da li bolovi u gornjem delu leda imaju neke veze sa kardiovaskularnim problemima ???
Zahvaljujem na ogovorima!!![/i]
Pitanje za kardiologa ????
65(u miru) do 85(pri aktivnostima), moze i malo vise da ode u vecem naporu, ali treba da se brzo normalizuje.
bol u gornjem delu ledja moze biti porekla srca ("zamena za anginozni bol") i u tom slucaju se javlja isto kao i klasicni anginozni bol (sa lokalizacijom u grudima) - pri naporu, pri naglom izlaganju niskoj spoljasnjoj temperaturi, nakon obilnog obroka, i i u ovom slucaju prolaze nakon upotrebe nitroglicerina.
bol u gornjem delu ledja koji je porekla kicme, sa druge strane, javlja se bez pravila, masaza pomaze (makar samo u trenutku masaze), popusta nakon upotrebe nesteroidnih antiinflamatornih lekova (aspirin, diklofen, itd)
bol u gornjem delu ledja moze biti porekla srca ("zamena za anginozni bol") i u tom slucaju se javlja isto kao i klasicni anginozni bol (sa lokalizacijom u grudima) - pri naporu, pri naglom izlaganju niskoj spoljasnjoj temperaturi, nakon obilnog obroka, i i u ovom slucaju prolaze nakon upotrebe nitroglicerina.
bol u gornjem delu ledja koji je porekla kicme, sa druge strane, javlja se bez pravila, masaza pomaze (makar samo u trenutku masaze), popusta nakon upotrebe nesteroidnih antiinflamatornih lekova (aspirin, diklofen, itd)
Zahvaljujem vam na brzom odgovoru...drbgd napisao:65(u miru) do 85(pri aktivnostima), moze i malo vise da ode u vecem naporu, ali treba da se brzo normalizuje.
Kod mene ta bol neprolazi tako lako duzi period imam sa tim probleme ,,
podosta pretraga sam uradio i svi nalazi su mi uredu..CT kicme takoder...
Bol bude toliko jaka da mi se puls poveca do 100 pa i nekad vise od ove vrednosti neznam sta da radim cak mi je jedan Dr.reko da je ta bol moguca i na nervnoj bazi al nisam u nista vise siguran...
Jos jednom hvala i sta bi mi vi preporucili da jos uradim sa tim da sam uradio (ekg,krvnu sliku ,abdomene C.T.pluca snimo sam i levo rame )
Cak sam nedavno zavrsio na hitnoj telo mi je izmoreno totalno ovim problemom .....
Pozdrav. Imam 26 godina, aktivni pušač od dvadesete godine. Prije mjesec dana prestala sam pušiti i došlo je do nekakvih promjena. Prvo Krvni pritisak mi je 90/50, a broj otkucaja srca se kreće u intervalu od 50-56, a javlja se i tupa bol u predjelu srca. Je li to dobro ili loše?
Radost je umijeće koje se moze naučiti.
@micony,
da, to je test koji pomaze u postavljanju Dg reumatizma, ali nije potpuno osetljiv, sto znaci da negativan nalaz ne znaci da nema reumatizma i obratno.
takodje, moguce je da je po sredi neka od neuropatija, najverovatnije trunkusna neuropatija. za njenu dijagnostiku i terapiju trebalo bi se obratiti nekoj vecoj klinici.
ukoliko sve ovo ne da rezultate - kod psihijatra, jer se u tom slucaju radi o "nervnoj bazi"
@JEXI,
plucni pritisak se mora redovno pratiti ehokardiografskim pregledima da ne bi doslo do trajnih promena na srcu i krvnim sudovima pluca. ovako nije moguce dati prognozu
da, to je test koji pomaze u postavljanju Dg reumatizma, ali nije potpuno osetljiv, sto znaci da negativan nalaz ne znaci da nema reumatizma i obratno.
takodje, moguce je da je po sredi neka od neuropatija, najverovatnije trunkusna neuropatija. za njenu dijagnostiku i terapiju trebalo bi se obratiti nekoj vecoj klinici.
ukoliko sve ovo ne da rezultate - kod psihijatra, jer se u tom slucaju radi o "nervnoj bazi"
@JEXI,
plucni pritisak se mora redovno pratiti ehokardiografskim pregledima da ne bi doslo do trajnih promena na srcu i krvnim sudovima pluca. ovako nije moguce dati prognozu
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:02 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
pitanje za kardiologa
molim vas kako se mjeri taj plucni pritisak jer i ja imam smetnje i bol u gornjem dijelu ledja i uradio ultra zvuk stitne i srca i holter i sve u granici normale je aa ja i dalje osjecam bol i stezanje u ledja i grudi