Imam mali problem sa zadahom i mislim da znam u cemu je problem.
Naime,higijenu zuba odrzavam redovno i pravilno,svi zubi su mi u redu i znam da problem ne potice odatle.
Problem je sto mi je druga polovina jezika(ona prema grlu) stalno prekrivena belim slojem(bakterija verovatno).Ja jednostavno to ne mogu da dohvatim cetkicom i ocistim pa me interesuje da li postoji neka tecnost za to ili kako to resiti..
Hvala.
Sredstvo za ispiranje grla/jezika?
Hvala na odgovoru.
Svakako cu otici kod doktora mada pretpostavljam da se radi o bakterijama koje se verovatno mogu sanirati nekim rastvorima za ispiranje itd..Pa sam zato i pitao ovde da li neko zna za neka sredstva za ispiranje.
Gotovo da se sam siguran da nije iz zeludca,i nije to sad neki jak zadah,nego cisto provucem prstom po jeziku(na tom delu) i oseca se smrad..
Recimo posle jela i nekih 20 minuta,kao da na tom delu ostane necega sto se pretvori u bakterije itd..
Svakako cu otici kod doktora mada pretpostavljam da se radi o bakterijama koje se verovatno mogu sanirati nekim rastvorima za ispiranje itd..Pa sam zato i pitao ovde da li neko zna za neka sredstva za ispiranje.
Gotovo da se sam siguran da nije iz zeludca,i nije to sad neki jak zadah,nego cisto provucem prstom po jeziku(na tom delu) i oseca se smrad..
Recimo posle jela i nekih 20 minuta,kao da na tom delu ostane necega sto se pretvori u bakterije itd..
rastvori za ispiranje nisu dugorocno resenje, prvo vidi jel nisu gljivice a posle ako si 'cist' vidi ovaj link (objasnjava uzroke koji nisu sami po sebi bolest) http://www.therabreath.com/articles.asp