Sredstvo za ispiranje grla/jezika?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
manes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 6:58 am

Sredstvo za ispiranje grla/jezika?

Post od manes »

Imam mali problem sa zadahom i mislim da znam u cemu je problem.
Naime,higijenu zuba odrzavam redovno i pravilno,svi zubi su mi u redu i znam da problem ne potice odatle.
Problem je sto mi je druga polovina jezika(ona prema grlu) stalno prekrivena belim slojem(bakterija verovatno).Ja jednostavno to ne mogu da dohvatim cetkicom i ocistim pa me interesuje da li postoji neka tecnost za to ili kako to resiti..

Hvala.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Hm, meni je veci deo jezika oduvek prekriven tim belim slojem, radila sam bris jezika i nista na njemu nije pronadjeno. Mozda je najbolje da uradis bris i da vidis sta je u pitanju, bakterije, gljivice ili je sve u redu kao i meni. Zadah moze da potice i iz zeluca.
manes
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 15, 2007 6:58 am

Post od manes »

Hvala na odgovoru.
Svakako cu otici kod doktora mada pretpostavljam da se radi o bakterijama koje se verovatno mogu sanirati nekim rastvorima za ispiranje itd..Pa sam zato i pitao ovde da li neko zna za neka sredstva za ispiranje.
Gotovo da se sam siguran da nije iz zeludca,i nije to sad neki jak zadah,nego cisto provucem prstom po jeziku(na tom delu) i oseca se smrad..
Recimo posle jela i nekih 20 minuta,kao da na tom delu ostane necega sto se pretvori u bakterije itd..
Archangel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 12, 2009 1:31 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Archangel »

Mozes kupiti u bilo kojoj apoteci HEXORAL...
What is it? Please tell me! What is it?!... Tell me!
Fine! Don't tell me! :)
Poppaea
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 23, 2009 5:21 am

Post od Poppaea »

rastvori za ispiranje nisu dugorocno resenje, prvo vidi jel nisu gljivice a posle ako si 'cist' vidi ovaj link (objasnjava uzroke koji nisu sami po sebi bolest) http://www.therabreath.com/articles.asp
Odgovori