Velika dilema - savet ili pomoć

Postavite pitanje, podelite iskustva, edukujte se ili informišite o svim oboljenjima gastrointestinalnog trakta. Oboljenja želudca, dvanaestopalačnog creva, tankog creva, debelog creva i rektuma.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Kosinus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 12:25 am

Velika dilema - savet ili pomoć

Post od Kosinus »

Pozdrav!

Pregledao sam dosta sajtova na engleskom i našem koji bi možda mogli da se tiču mog problema tako i ovaj sajt, ali pošto ne znam u koju temu ovde da ga klasifikujem odlučio sam da otvorim zasebnu temu. Nadam se da mi nećete zameriti.

Elem, pre nekih godinu tako počeo sam da osećam povremeni svrab u predelu anusa. Kao i tada i sada ne osećam ni najmanji bol u stomaku, niti imam dijareju više nego li pre toga. Jedino što sam osetio u većoj meri je da češće imam gasove, povremeno mi izlazi sluz (ali ne tokom nužde nego van nje) pa se na toalet papiru može primetiti braonkasta sluz, dok sam za sve ovo vreme imao tri puta male tragove svetle krvi u stolici koja nije pomešana sa fecesom (i to jedino ako sam imao obilno i teško pražnjenje). Osećam se dobro, nemam gubitak na težini, niti odbojnost prema bilo kojoj hrani, jer svaku podjednako podnosim.

Takođe, kada se kupam napipao sam nedavno kao tanku liniju koja izlazi iz anusa i dužine je nekih 2 cm.

Sumnjao sam na sve - proktitis, hemoroide, kolitis, prolapse, a opet mi se na kraju čini da nije ništa od ovoga - naročito što nemam nikakve bolove i dijareje, već samo neprijatnosti sa sluzi.

Da li je neko imao nešto slično? Ili ako ima neko stručniji da me posavetuje?

Unapred hvala.
Korisnikov avatar
MACHINE
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 11, 2008 9:05 pm

Post od MACHINE »

nemoj se zavaravati, lako moze biti ulcerozni proktitis, ali i hemoroidi...otidji proktologu na pregled
Kosinus
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 09, 2009 12:25 am

Post od Kosinus »

Ok, hvala veoma brzo ću otići onda.

Koji je način lečenja ako mi se ustanovi proktitis? Da li isti traje doživotno? I da li on može biti uvertira za neku drugu bolest?
Odgovori