TSH 256,3

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
oblacak
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 10:50 am

TSH 256,3

Post od oblacak »

Imam 27 godina i porodila sam se pre 7 meseci. U poslednjih mesec dana sam pocela da oticem u licu, jako sam nervozna i vrhovi prstiju i dlanovi su mi narandzasto prebojeni.
Posle uradjene KKS utvrdjena mi je dijagnoza Hypothyreosis Thyroiditis chr. lymphocoitaria Hashimoto, i data terapija da pijem Euthyrox
Ono sto je doktorki bilo jako cudno je da mi je rezultat TSH 256,3, FT4 manje od 1,0, transaminaze AST (SGOT) 40 sve ostale analize su ok.
Posle 3 dana smo ponovili TSH da vidimo da nije neka greska u pitanju i rezultat je 220.
Doktorka kaze da nastravim sa terapijom 3 nedelje pa cemo ponovo raditi kompletne analize sa UZ.
Vidim da svi govore o nekim MNOGO manjim vrednostima pa vas molim da ako neko ima ili je cuo za ovakav slucaj da nesto napise.

Hvala
oblacak
Novi član
Novi član

Post od oblacak »

Zar je moguce da bas niko nije imao ili cuo za slucaj ovako visokog TSH????
oblacak
Novi član
Novi član

Post od oblacak »

Posto je proslo 3 nedelje uradila sam ponovo analize i TSH mi je 1.94.
Nastavljam sa Euthyrox 100 i idem na kontrolu za 2 meseca.
Mozda moj post pomogne nekom sa slicnim rezultatima.
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

oblacak, nikada nisam cula za tako visoke rezultate tsh...drago mi je sto ti je sada bolje...ali nije redak da posle porodjaja zenam "poludi"stitna...i ja sam se mucila skoro 10 meseci sa stitnjacom od porodjaja...ali dodje to sve na svoje :wink:
ekaterina94
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 8:26 pm

Post od ekaterina94 »

oblacak nemoj se nervirati nisi jedina. doduse moj TSH je bio 168 i bila sam u slicnom stanju kao i ti. vazno je da si se na vreme obratila doktoru i da se pridrzavas terapije. Nemoj se samo nervirati jer ja sam to uradila u junu ove godine. 5 godina kako se lecim od stitne i dovela sam se u red sa rezultatima (u decembru 2007 sam bila ko nova svi rezultati ok) kad dozvolim sebi dva stresa letos. Pored vece doze bromazepana ipak mi proradi stitna i evo sada sam u fazi da je smirim jer u decembru 2008 TSH mi je bio 5 tako da cu je smiriti. Neznam jedino u tvom slucaju sto se dogodilo posle porodjaja ali kao sto svi danas govore STRES,STRES,....
JA TO OSETIH I NA SVOJOJ KOZI. Probaj samo maksimalno sebe smiri pa sto ja kazem "NEK CRKNU DUSMANI MOJE DETE JE NAJVAZNIJE" Pazi se!
Odgovori