baby friendly

Diskusije o razvoju dece, zdravlju i najčešćim dečijim bolestima, prevenciji i lečenju dečijih oboljenja. Sve na jednom mestu što Vam može zatrebati ukoliko imate pitanje o dečijoj anatomini, fiziologiji ili patologiji.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

dejan27 napisao:Znam smesnoje tj smesno mi je sada ali mislim da sm morala da ostanem jos jednu noc crkla bi od muke tamo neznam neznam ni kako da vam opisem moje stanje u tom momentu kad su svi otisli a ja ostala u praznoj sobi. :( :oops:
ja vas potpuno razumem! ja sam se sa drugim detetom porodila u potpuno praznom porodilistu! inace, nase porodiliste nije veliko, i nema mnogo beba. ali tada, ni jedna majka, ni jedna beba! leto, drugi krug izbora za predsednika drzave, moj muz cuva starije dete i ne moze da visi nonstop kod mene, moji roditelji u poseti rodjacima koji su imali saobracajku, kod mene ne dolaze, moja sestra na moru...

a beba spava li spava, da makar hoce da place...

horor. jedva sam cekala samo da odemo kuci, da slusam ljudske glasove... :)
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

re bejbi frendli

Post od dolce-vita »

Ja sam poslala pricu cim sam videla da postoji sajt, objavljeno je u dnevnoj stampi.Takodje, potpisnik sam peticije, i ne samo ja,moj suprug, tetke, otac, sestra i brat sa devojkom, dever, svekrva i kum i kuma.
dejan27
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 02, 2008 12:56 pm

Post od dejan27 »

Ucestvovala sam i ja u peticiji upravo sada i procitala par prica ali nemam komentar bar ne komentar gde nebi psovala ko ..... :oops:
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re bejbi frendli

Post od dolce-vita »

Neverovatno je to i koliko price jedna na drugu lice, komotno mozemo da idemo na copy-paste.Nego, sto se jos nista ne radi po pitanju poboljsanja.Moja jetrva se porodjala u januaru, i na stolu ju je uhavtio u grc u nozi, pocela je jako da se izvija, a babica je pocela da se dere, sta se izvijas, ne pokazuje ctg da imas jake kontrakcije.Najgore od svega je to sto su one uvrtele sebi u glavu da smo isflirane, razmazene, i onda covek jednostavno ne moze da dopre do njih.Pokusavas nesto da ima kazes, ali naravno to ne pali jer one vec unapred znaju sta ces da ih pitas, sta ces da im kazes...
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Naravno da znaju kada imaju puno porodilja ali ima jedna cinjenica koje bi trebale da se sete zaposlilesu se kao medicinski radnici .

Sta onda trazi tamo ako nezeli da radi?
milenanenad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od milenanenad »

Lepo je osmisljen taj program, ali bas i ne funkcionise, narocito kad je u jednoj sobi 6 zena i 6 beba. Pri cemu sestre skoro da i ne konstatuju drugorotke i njihove bebe. Ja sam pevo dete rodila u Frontu 2003. i bila u trokrevetnoj sobi. Porodjaj mi nije bio tezak, porodila sam se za 4 sata, brzo sam i ustala, isla sam i u skolu za roditeljstvo, ali sve je potpuno drugacije u praksi. Mleko ne nadolazi, beba place, sestara koje dohranjuju nema nigde na vidiku (narocito nocu). Posle dva ipo dana izasla sam potpuno smozdena, mleko jos nije pocelo da ide. Drugo dete sam rodila 2007. u Visegradskoj. Porodjaj je bio karlicni, trajao 10 sati, bili smo oboje izmuceni, ali je on bio u bebi boksu, a ja sam lepo uspela da se odmorim i oporavim. Znam da njemu tamo nije bilo bas sjajno, cuo se iz bebi sobe plac, ali mislim da su oboje moje dece prosli otprilike isto-i cerka koja je bila sa mnom, i sin koji je bio odvojen od mene, cak mislim da je on za to vreme bio i sitiji.
Pozdrav
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

ne mogu da verujem da sam sve ovo procitala!sad,ili sam ja imala srecu i to dva puta ili pa moji prohtevi nisu bili veliki!
prvi put sam se porodila u nishu!tada je u sobi bilo po tri porodilje,bebe su nam doneli 12h posle porodjaja !svaki put kad bi nam zatrebale ciste benkice,pelene,spavacice ili bilo sta drugo uvek bi nam sestra donosila,pomagala nam da presvucemo bebu,da je okupamo,sredimo!ako bi se neka od porodilja pozalila da je umorna,,da beba stalno place,uzimale su bebu i odnosile je u box dok se porodilja ne odmori!dakle,nemam reci ,samo mogu da hvalim!

drugi put sam se porodila u alexincu!malo porodiliste,negovateljice uvek sa porodiljama u sobi,one kupaju bebe,pomazu majkama da presvuku bebe,ciste,za cudo ni malo iscepane spavacice!pomazu majkama da pravilno postave bebu na dojku,obilaze i razgovaraju sa svakom porodiljom!itd

zaista je strasno cega sve ima i sta se sve desava i srecna sam sto ja to nisam dozivela ali stvarno srecna! ipak je danas retkost proci na porodjaju a i tokom celog boravka posle,onako kako sam ja prosla!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
dejan27
Aktivan član
Aktivan član

Post od dejan27 »

Pa hvala bogu da ima i dobrih iskustva ali je vecina nazalost jos uvek sa losim iskustvima frustrirana a kako i nebi bila.
snajkica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Maj 17, 2008 9:35 pm

Post od snajkica »

I moja prica stoji tamo... Baby friendly kod nas... prava katastrofa. Nisam zahtevna osoba inace... Bolje da su me pustili kuci dva sata posle porodjaja, pa da se snalazim sama kako znam i umem... bar bih bila "na svome" i bila opustenija....
sludjena mama
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm

Post od sludjena mama »

u potpunosti se slazem s vama!

dok sam bila na praksi po bolnicama,nagledala sam se svega i svacega!krstila sam se tri puta dnevno,zacudjena tolikom nemarnoscu i nebrigom a bogami i samozivoscu!(cast izuzecima,retki su,nazalost)

sreca pa ne radim u zdravstvu tako da mogu da sagledam sve iz ugla pacijanta! blagi uzas,najblaze receno!
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član

re bejbi frendli

Post od dolce-vita »

Sto se gradske tice, to sam i u prici napisala, oprema nije losa, sve je cisto, bile smo dve u sobi.Meni recimo ne smeta polomljen prozor u kupatilu, za to nije krivo med.osoblje, nece sigurno iz svog dzepa izdvajati za prozor.Ali, neljubaznost, nizak nivo medjusobne komunikacije.Takodje, ne trazim od njih da mi pricaju bajke, da mi tepaju, sve ce proci, ne sekiraj se i tome sl.nisam dosla u vrtic, samo smatram da imam pravo da od njih zahtevam da rade svoj posao.Ne znam sta je lose u tome ako pitam ped.sestru kako je moja beba, koliko ce dana da traje zutica?To je generalno veliki problem.AOno sto je dobro bilo u bejbi frendli programu u gradskoj sto smo mogle da nosimo svoje spavacice, ne razumem zasto to uopste u porod.brane.Ne trazim im da mi peru, sve se lepo slozi, muz ponese kuci, donese drugu.Losa je organizacija, predubedjenje sestara da smo razmazene, ovakve, onakve...Bog zna kad ce biti bolje :evil:
Odgovori