Ehokardiografija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kiko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 10:29 pm

Ehokardiografija

Post od kiko »

imam 29 god.i imam neki sum srca za koj znam od 10 god.
Napravio sam EKG i Ehokardiografija i utvrdeno je ( EF 50 % .Umerena Aortna stenoza i propratna aortna regurgitacija 2 stepen.)
nemam nikakvi tegobi, normalni krvni pritisak 120 / 80 mmHg.
Preporuka lekara je redovna kontrola.
Molim za savet
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

u ovom trenutku je jedini savet da se pridrzavate redovnih kontrola.
za sada niste za operaciju, redovne kontrole ce pokazati kada i ako to bude resenje za vas
kiko
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 10:29 pm

Post od kiko »

drbgd napisao:u ovom trenutku je jedini savet da se pridrzavate redovnih kontrola.
za sada niste za operaciju, redovne kontrole ce pokazati kada i ako to bude resenje za vas
Hvala na brzi odgovor
Dali mi mozete dati opsirnije objasnenje za moje situacije,sta znaci EF 50 %,dali mozem da pijam kafu,po neka casa alkohol i na sta trebam vnimavati da ne bi doslo do ugrozavanje na moja sadasna situacija.Bavim se so rekreativan sport od mladih godina,basket,tenis....dali smem produziti rekreacijom.
Unapred Hvala
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

EF 50% znaci da imate granicnu vrednost snage kojom srce pumpa krv, trebalo bi da je taj broj veci od 55%, odnosno za vase godine veci i od 60-tak%
normalno se ponasajte, ALI uz redovne kontrole.
ukoliko se pojave ma kave tegobe, ili "nesto novo" odmah kod kardiologa
Odgovori