Pomoc oko nalaza

Deo foruma gde će stručni saradnici dati odgovor na sva pitanja vezana za očne bolesti, određivanje dioptrije, operativnih zahvata oka.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bubi74
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 14, 2008 11:32 pm

Pomoc oko nalaza

Post od bubi74 »

Trebala bi mi pomoc oko tumacenja nalaza. Prosle godine sam se javila oftalmologu zbog tackice koju vidim ispred desnog oka. Na tom oku od ranije imam povecan ocni pritisak, ali ranije je bio samo malo malo povecan.
Na pregledu mi je receno da mi je na oba oka povecan pritisak, da postoje neke promene na ocnom dnu i da bih trebala i rano ujutru da merim ocni pritisak jer se tad najbolje odredjuje. Koliko sam ja iz nalaza uspela da shvatim na desnom bi trebalo da je 20, a na levom 18 (odnosno na nalazu pise TOD 20, TOS 18 valjda je to to). Sad sam dobila i uputu za kompjutersko odredjivanje vidnog polja na VMA. Na uputi je napisala glaukom, pa jos nesto, kao dijagnozu. Da naglasim i da ne koristim nikakvu terapiju. Pregled mi je zakazan tek za kraj juna na VMA, pa bi ja s tim trebala opet da se javim svojoj doktorici. Inace doktorka je takva da apsolutno nista ne mogu da je pitam i da nista ne objasnjava i nemam pojma sta se desava.
Ako je neka pomoc mogu da skeniram nalaz i uputu pa da posaljem nekome na pp jer vecinu stvari na nalazu apsolutno ne razumem.
Korisnikov avatar
klio
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 31, 2006 4:47 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od klio »

Skenirajte nalaz i posaljite mi na pp.Inace,Vas ocni pritisak je odlican.
Pozdrav!
Odgovori