Imam 23god. i vise neznam gde da idem i kome vise da se obratim za moj problem, pa veoma bi cenio i bi bio puno zahvalan na svaki od vas ako mi bilo ko da bar najmanji savet i uputime na pravom mesto za ovo sta mi se desava.
Naime problem je u tome sto zadnjih tri meseci desavaju mi se nekih cudni veliki ali bas VELIKI preskakanja srca. Kazem cudni, zato sto oni se desavaju ponekad u raznim situacijama: zamor (kad brzo hodam ili malo potrcim i kad uzmem veliki dah), pri naglo ustajanje i okretanje, pri obicno smijanje, kad se najedem i kad uzmem veliki dah isto mi se desava preskok srca cak i
pri spavanje na jednu stranu i kad se okrenem na drugu stranu odma u snu osecam kako srce usporuje rad i osecaj udarac srca je mnogo jak. Ovi preskakanja su razliciti, znaci nekad srce udari jako jedno 2-3 puta, a sto je najgore i sto tri puta mi se desilo do sada e to da odjedanput srce pocne tako jako da preskaka,udara i da smeni ritam rada sto mislim da te preskakanja traju i do 15 sec.
Osecaj pri vakva preskakanja je mnogo nelagodan i mnogo neugodan.
Da napomenim da bio sam pusac do pred 2 godine(5 godina), onda sam imao spontan pneumotorax i radili su mi drenazu (doktori nisu mogli otkriti od cega je nastao posto sve nalazi i sva ispitivanja bili su dobri).Odkad se desilo ovo ja sam prekino sa pusenjem i nakon toga lani sam pravio ktm na pluca,ekg i najsavremenie eho na srce,eho na stomak i pre dvije nedelje sam snimao zeludac sa kasom posto lecnici sumnjaju da mozda imam podignut zeludac i da zbog nega nastaju ovaki preskakanja.
Sva ovi ispitivanja lani su bili ok i ovo zadnje snimanje sa kasom je bilo u redu,rezultati od krv su ok,pritisak mi je 110/70 sa 75 otkucaja/min(mozda nekad digne mi se pritisak 127/79) ali ja opet imam ova preskakanja i stvarno vise neznam sta da radim,dali da opet idem na kardiolog i opet da radim eho-iako lani sam radio, dali da pravim neka druga ispitivanja i snimanja???
Pa zato bi vas josjedanput naj naj zamolio ako moze ko neki savet da mi da,
negde da me uputi i tako dalje,...
Hvala unaprijed svima...