Pritisak/dojenje/methyl ergometrin

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
svastara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 28, 2008 6:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Pritisak/dojenje/methyl ergometrin

Post od svastara »

Porodila sam se pre 25 dana, u zivotu, u toku trudnoce i odmah posle porodjaja nisam nikad imala povisen krvni pritisak. Zbog uvecane materice, ginekolog mi je rekao da pijem Methyl-ergometrin 3 dana u slucaju da nemam povisen pritisak. Ja sam mu rekla da nemam ali kada sam dosla kuci izmerila sam i poslednjih nekoliko dana merim 2 puta dnevno, ujutro i uvece i pritisak mi je povisen. Ide od 120/80 do 145/85. Sta to znaci? Da li smem da pijem te kapi ili ne? Inace sam i insulin zavistan dijabeticar vec 20 godina. Da li povisen pritisak moze da utice na bebu jer je dojim?
Hvala unapred na odgovorima.
blue_bear412
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2008 4:04 pm

Post od blue_bear412 »

kapi si dobila da ti se materica smanji, ali ako dojis svaki put kada beba povuce tebi se skupi materica...jeste da boli, ali prodje...beba nema veze sa tvojim pritiskom...pa zar ti ne dolazzi patronza?njima se obrati ili svom lekaru za pritisak...
Odgovori