Za dr Aleksandra

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Lolita
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 06, 2005 11:46 pm

Za dr Aleksandra

Post od Lolita »

Imala bih pitanje za vas, posto mi se cini po odgovorima da ste kardiolog.
Duzi period sam imala povisenu temperaturu, oko 2 godine. Tek onda mi je nadjen koksaki, a ultrazvucnim pregledom i miokarditem. Skoro 2 godine pijem propranolol, najpre 3 puta dnevno, a sada po potrebi. Pritisak mi je nizak, a puls visok. Lek mi deluje na snizenje pritiska, a opet moram da ga pijem kada osetim lupanje srca. Kardiolog mi je rekao da tu ne postoji neki poseban savet. Inace,strasno se brzo zamaram, cini mi se vise nego u jeku miokarditisa.
Unapred hvala
Lolita
Dr Aleksandar
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Jan 15, 2005 11:04 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Dr Aleksandar »

Nizak krvni pritisak je samo onaj koji dovodi do simptoma odnosno problema.Inderal nije lek koji znacajno redukuje krvni pritisak.Savetovao bih Vam zbog izrazenog zamaranja da ponovo uradite echo srca i eventualno pojacati terapiju.
staze srece
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 05, 2009 2:09 pm

Post od staze srece »

Pozdrav. Nakon prestanka pusenja snizio mi se krvni pritisak i sada je u intervalima 90-95/50-55, a otkucaji srca od 50-56/min. Imam 26 godina i aktivni pusac sam od dvadesete do prije mjesec dana. Povremeno mi se javlja tupa bol u predjelu srca. Jesu li ovo samo popratne reakcije prestanka konzumiranja cigareta?
Odgovori