Ja sam Jelena.Citala sam po forumu i videla da ima puno pisanja na ovu temu i da nisam usamljena u svom problemu sto mi puno znaci.Problem je sledeci - pre jedno dve godine krenule su nadotosti.Prvo pred ciklus,onda i u toku ciklusa,onda je sve to skupa trajalo duze,pa onda i posle ciklusa...Inace,i pre toga patila sam od zatvora,tacnije patim od toga ceo zivot.Ali nisam imala nikakvih posledica,do evo sada.Isla sam u vece na 7 dana,ali to je meni bilo apsolutno normalno.Elem,te nadutosti su bivale sve vece i nepodnosljivije,a da stvar bude gora,potpuno sam gubila apetit,vitalnost,okretnost,osecala sam se ko vreca sala,i tako nisam nista jela...Svaki mesec u toku pmsa i ciklusa generalno,nisam nista jela.I tako smrsam ja oko 7 kg.Uzas.Nekad sam bila buckasta,a sad sve vise mrsavim.Sada vise nema pravila.Nadujem se kad god to mom organizmu padne na pamet.U medjuvremenu sam otisla kod gastroent.,rekao mi je da se hranim "zdravo"(sto volim te izraze),ja sam pocela da jedem kuvano itd,itd,i stolica se dosta normalizovala,ali naidju mi periodi potpunog zatvora,nervnih slomova,pmsova,gubljenja apetita....Sve u svemu(znam da je konfuzno),moja teorija je da je kod mene sve izmesano - dugogodisnji zatvor,problemi hormona u pmsu i nevidjena sklonost ka depresiji.Ako neko ima nesto da prokomentarise,pomogne,savetuje i predlozi,ja bih bila jako zahvalna.
Moje pitanje je - da li se u ovakvim slucajevima savetuje kolonoskopija,cisto da iskljucim neki organski defetk sta god?
Da li bi pilule za kontracepciju mozda resile nadutost u periodu pmsa,pa nekako,nemam pojma,indirektno uticale i na probavu?
Da li sam ja zaista fenomen posto ne uticu ni ricinus ni caj od sene,a ponekad ni oni laksativi,tipa Klizme?
Da li cu poludeti?
Moje resenje:Test intolerancije i potpuna promena nacina zivota.
Uh.
PomaGajTe - NADUTOST!
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 4:21 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ako te sve to sto si opisala mnogo muci i pritiska, uradi sama sta mozes i otkloni neke sumnje. Mada problemi tog tipa, nadutost i slicno, strasno muce mnogo ljudi po Srbiji, verovatno i u drugim zemljama, ali za ovde znam. To mogu da ti izazivaju i "lenja creva", iritabilni kolon, neke bakterije, ali i nesto deseto. Ja licno ne verujem u posledice nastale na "nervnoj bazi", ali mozda je i to moguce, jer stomak najpre reaguje na nervozu(dobro i stitna zlezda i jos po nesto). Ako si pod stalni stresom, nekim grcom, tenzijom zbog necega, od toga moze da se izgubi apetit, poremete obroci, a jos ako jedes samo neukusne i kuvane stvari koje ti ne prijaju, onda tek nema apetita i logicno je da se gube kilogrami.
Da...Ma fora je u tome da ja vise ne znam sta je uzrok a sta posledica.Sve je to krenulo u pms-u,a poslednjih mesec dana sam non stop u tom stanju,uz neke promene,za koje bi mi trebalo pola sata da ih opisem..Sve se svodi na to da sam pretezno naduta i da mi to jako smeta.A ljudi i doktori cim cuju da te to izludjuje i dovodi u stanja depresije,odmah konstatuju da ti je na nervoj bazi.A ono sto je jedino sigurno "nervno" u ovoj prici je to da zbog te nadutosti ja ne spavam,ne jedem,placem,ne brinem vise o tome kako izgledam,ne bavim se vise sportom jer mi je sve teze i teze...Ma,uzas.Iskreno,bas sam ocajna.Doktor mi je rekao da pijem vode,i kao super,zatvor i nadutost ce nestati,a ja bas nesto cisto sumnjam.... 

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Feb 20, 2009 4:21 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Veoma je vazno da ne upadas, kako si sama napisala u ocaj. Znam da to zvuci kao potpuno besmislena fraza kada neko kaze ne ocajavaj, a nije u tvojoj kozi i ne razume, a jos bitnije ne oseca kako je ziveti sa nekim tegobama, ali zaista, ne mses upasti u caj. Od toga ce ti biti samo jos gore, tako da se sa time moras izboriti, a ima nacina i sigurno se moze. Moje tegobe, barem po ovome sto sam video da ti opisujes, su daleko gore, znatno duze traju, ali ne dozvoljavam sebi da me crne misli okupiraju, sto ne znaci da covek ne treba da se izbori za pravu dijagnozu, a to je nateze. Samo smireno, postoje mnogi nacini kako sebe da dovedes barem na psihickom planu u jednu ravnotezu, a onda ce ti biti lakse da sredis i ostale zdravstvene probleme. I u pravu si, ne nastaju ydravstveni problemi na "nervnoj bayi", vec ako ydravstveni problemi dugo traju i maltretiraju coveka, logicno je da on iygubi vremenom strpljenje i postane nervoyan, jer ga nesto muci. Ali ne sme da se onda tome i prepusti.
Znam...trudim se da ne upadam u ocaj,ali zaista,inace sam takva osoba,na moju veliku zalost...Da.Vidim da ljudi imaju ovde i mnoogo vecih problema,ali k'o sto narod kaze - svakom je svoj problem najtezi.Ja sam inace uvek bila jako zdrava,pa me sad ovo stanje izludjuje.Ovih dana cu da krenem na neka ispitivanja.Nadam se da ce se nesto resiti,ali koliko vidim mnogo ljudi koji imaju problem kao ja,nisu tim analizama skoro nista otkrili i problem je ostao.Hvala na podrsci u svakom slucaju.