Lekovi i alergija

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
vojam2001
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 17, 2007 10:39 pm

Lekovi i alergija

Post od vojam2001 »

Imao sam infarkt pre dve god. i od tad pijem sledece lekove
Izutra
Norvasc 10mg
Tritace 5 mg
Concor 2,5 mg

i Sortis 10 i aspirin 100 uvece.
Zadnjih mesec dsana dobio sam alergiju po telu u obliku svraba,pojavljivanja crvenih tackica koje posle cesanja prelaze u blede tvrde plikove. Takodje po tabanima i dlanovima imam tamno crvene bolno/svrbljive tacke velicine otiska palca zbog kojih se povremeno otezano krecem.
Da li mozda neko zna da je ovo alergija na neki od ovih lekova. Imam 42 god. i nikad nisam bio alergican. Zahvaljujem na odgovorima. Voja
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

svaka supstanca osim vode moze izazvati alergiju, a lekovi pogotovo.
od navedenih lekova, aspirin najcesce izaziva alergiju, concor veoma retko, a ostali su izmedju, ali u principu ne tako cesto, kao npr. antibiotici.
iskljucite aspirin na nekoliko dana, i trazite uput za alergologa ako se promene ne povuku. ako se povuku - na pregled kardiologa da se da druga zastita (umesto aspirina)
vojam2001
Novi član
Novi član

Hvala

Post od vojam2001 »

Hvala na brzom odgovoru!! Bio sam kod alergologa ali zena rece da ni sama nije pametna sta da radi. Dala mi je da pijem Presing uvece i ranisan ujutru i uvece. To je pomoglo i alergija se povukla jedno 60% ali je i dalje prisutna. Danas mi je terapiju prosirila sa Avilom. Prilicno sam uplasen zbog kolicine lekova koje pijem. Takodje mi je konstatovano prosirenje koronarnih arterija pa je neophodno da svakodnevno pijem Aspirin. Nisam pametan sta da RADIM !! Voja
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

valjda suzenje koronarnih arterija? :)
da pijete sve te lekove - zlo s njima, ali bi bilo jos vece bez njih!
u kojoj ustanovi ste se pregledali kod alergologa?
vojam2001
Novi član
Novi član

.........

Post od vojam2001 »

U pitanju je urodjeno prosirenje koronarnih arterija ili steceno u nekoj dobi a infarkt je bio lateralni sa blagim posledicama, verovatno je uzrok dugo neleceni pritisak. Na zalost pijem sve ove lekove...sta da radim. Bio sam kod alergologa ba Zvezdari, tamo blizu porodilista.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

a, ok.
bilo bi dobro da pregled alergologa ponovite u klinickom centru srbije, ili u kbc bezanijska kosa
vojam2001
Novi član
Novi član

............

Post od vojam2001 »

Sacekacu da se zavrsi ovo sto je ova doktorka pocela pa cu videti sta dalje u odnosu na rezultate. U svakom slucaju puno hvala!!!
Odgovori