rekonstrukcija valvula

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
sanjka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 04, 2009 8:45 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

rekonstrukcija valvula

Post od sanjka »

pre dve godine na ultrazvuku registrovan prolaps mit.valvule prolabiraju u sistoli MR2+ usporena relaksacija leve komore, ostalo:inkompletni blok desne grane...bif.T talasi,Tachycardia sin.Hipotensio arteraialis...
Jucerasnji ultra zvuk PANIKA :o za mene!!!
Mitralna valvula bivelarna, krupnijih listica koji su rigidniji. Oba listica prolabiraju u LP.Doplerom se registruje snazan ekscentricni mlaz regurgitacije2-3+.Vreg 5,97-6,03,RG 142,4-145,5mmHg
Sve drugo je koliko razumem u granicama.
DIJAGNOZA Prolapsus v. mitralis bicuspidalis cum.insiff.gr.moderati. Indukovano je operativno lecenje.
Pitanje:Mora li operacija i koliko je hitno?Kakva je to operacija, radi li se na otvorenom srcu i koliko dugo traje oporavak?Sta moze da se desi ako ne odem?
Inace sam na kontrolu i otisla zato sto su mi aritmije postale konstantne i sve vise se umaram. Imam 46 godina.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

operacija se radi na vestackom krvotoku, i u vasem slucaju je neophodna.
nije hitna, u smislu da vam je zivot sada ugrozen i kako sada stoje stvari sa listama cekanja, i na dedinju i u kcs ako se sada prijavite docicete na red za godinu i po do dve, sto je u vasem slucaju prihvatljivo vreme.
ako ne odete na operaciju, sigurno necete docekati neku duboku starost, pocece da se uvecava leva pretkomora sto ce izazvati slabljenje srcanog misica tako da cete "zakasniti" za operaciju i umreti od aritmija koje ce se sa zadebljanjem srcanog zida javiti!
operacija na srcu nije banalnost, ALI je ipak rutinska stvar, i nakon nje cete voditi normalan zivot, i doziveti svoj pravi zivotni vek.
Odgovori