Bol na lijevoj strani

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ajkulamn
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 08, 2009 7:08 pm

Bol na lijevoj strani

Post od Ajkulamn »

Imam povremen bol u lijevoj strani grudnog kosa koji je pracen ubrzanim radom srca.Ostar bol traje 1-2 sekunde,a poslije ostaje osjecaj tjeskobe.
Obicno bol se pojavljuje u vecernjim casovima. Intresuje me da li neko ima slicnih problema i kakav problem je u pitanju.
hozza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 1:40 pm

Post od hozza »

Imam iste takve probleme vec godinama i moj kardiolog mi kaze da se ne obazirem na to jel on grijesi ili ne ja neznam!!!!
kole70
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Feb 25, 2009 11:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kole70 »

postovanje svima.U posleddnjih par meseci svakodnevno u bilo koje doba dana mi redovno utrnu mali i domali prsti leve ruke .Sem sto sam se pomalo uplasio nemam nekih zdrav. problema druge vrste,postoji li neko objasnjenje,hvala.
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 17, 2009 2:41 pm
Kontakt:

odgovor

Post od kivi zelena »

Ja imam slican problem, trne mi vrh levog palca! Snimala sam na nekom novom aparatu stanje zivaca na toj ruci, i dobila neku terapiju za ishranu zivca. Poboljsanje je bilo kratkotrajno. Imam nameru da uradim MR vratnog dela kicme, a posto imam pecenje u rebrima s desne strane, ne znam da li ce se na snimku videti i torakalni deo? Savetujem ti da odes kod fizijatra i uradis MR,jer se tu sve vidi. Pozdrav!
Preko trnja do zvezda
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

@kole70

da li radite neki (kancelarijski?) posao u polozaju u kome vam je lakat te ruke cesto naslonjen na ivicu stola? tegobe koje opisujete su tegobe izazvane prifernim nervima

MR je potpuno nepotrebano izlaganje ogromnoj dozi zracenja
gogi999
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 09, 2008 9:57 pm

Post od gogi999 »

Pa zar ne govore stalno da MR ne zraci uopste?
Evo,ja sam snimala vrat na MR(40 min) i sada bi trebalo zbog kaslja da snimim pluca i kad sam dr.postavila pitanje dali to ne smeta, odgovorili su mi sa naravno NE!
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

izvinjavam se, moj propust - "u glavi" mi je bio CT-pregled.
izvinjavam se jos jednom - MR ne zraci, osim u nekim slucajevima primene kontrasta.

u svakom slucaju mislim da ovde nije potreban nikakav sofisticiran pregled
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

boli, pa boli

Post od kivi zelena »

Hvala na odgovoru, ja jesam radila kancelarijski posao 10 god. , ali pre 13 god. Sad kad sednem za kompjuter, bukvalno za 5 min. pocne leva ruka da boli , palac da trne.Isto se dogadja kad sednem u auto i pocnem da vozim kola! Posto imam i to pecenje u rebrima sa desne strane, isla sam kod kardiologa i radila sve moguce pretrage, cak i multislasni CT krvnih sudova srca. Nalaz je bio uredan. Imam povisen pritisak,pijem terapiju=norvasc,concor).Doktori me uglavnom salju kod psihologa, imam panicne napade, ali ne mogu sve , pa sad i ovu ,,ruku ,, svrstati pod panicni!

Sta da snimim, sta da pijem i sta uopste da radim da smanjim bol?

Pozdrav svima
Preko trnja do zvezda
kivi zelena
Stalni član
Stalni  član
Kontakt:

Post od kivi zelena »

gogi999 napisao:Pa zar ne govore stalno da MR ne zraci uopste?
Evo,ja sam snimala vrat na MR(40 min) i sada bi trebalo zbog kaslja da snimim pluca i kad sam dr.postavila pitanje dali to ne smeta, odgovorili su mi sa naravno NE!

Da li mozes da napises , koje tegobe si imala sa vratom , i da li je MR pomogla kod dijagnoze? Pozdrav!
Preko trnja do zvezda
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član

Post od drbgd »

najvise lici na nerv.
sa druge strane, uopste nije ni nemoguce, ni retko da se radi o neurotizaciji - ne bas panicnom napadu.
Odgovori