polypus endometril

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vesna60
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 7:41 pm

polypus endometril

Post od vesna60 »

Pozdrav svima,
dakle imam 49 godina ,dva porodjaja,dva abortusa,redovne menstruacije i tokom celog zivota obilne do 7 dana, ali sada tokom poslednje godine produzene menstruacije koje dugo traju (8-9 dana) . Pre mesec dana zbog obilnog krvaljenja radjena je eksplorativna i rezultat histo patoloskog pregleda je :
Polypus endometril.
Papa test 2.
Moj ginekolog mi je prepisao Endometril (pila sam proteklog meseca 2x1 deset dana) ,i opet sam imala obilnu menstruaciju koja je trajala 9 dana pri cemu sam pila kapi za srezanje. Ovog meseca mi je prepisao od 16 - og dana ciklusa pet dana po 1 a narednih 5 dana po 2, i nada se da ce u trecem mesecu smanjiti na 10 dana po 1 tabletu dnevno.
pitanje:
1)Posto je uradjena kiretaza da li su polipi otklonjeni ili samo delimicno?
2)da li sam u narednom mesecu imala obimnu menstruaciju zbog uzimanjaEndometrila?
3)Koji se prirodni preparati mogu kupiti za smanjenje obilne menstruacije osim kapi za stezanje kojima i nisam prezadovoljna?
Pozdrav .

Odgovori