Stranica www.dnevnik-samokontrole.com je zamišljena u suradnji s ljudima oboljelima od dijabetesa koji vode dnevnik samokontrole na tradicionalni način, upisivanjem rezultata u blok te bi im ovakav online način olakšao upisivanje, kao i omogućio bolji i precizniji pregled mjerenja.
Nadam se da će Vam dnevnik-samokontrole.com pomoći da pravilno regulirate svoj šećer i da će se stranica u suradnji s Vama i dalje razvijati.
dnevnik samokontrole šećera u krvi
Moderatori: moderato, admin, vlada99, Diabeta
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Feb 04, 2009 9:44 am
- iva5ra
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 6:51 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Lepo,lepo!!!
Blok se mora voditi!A ovo je super i baš nam se dopada samo bi bilo poželjno omgućiti da se upišu istovremeno 2 vrste insulina datog u isto vreme,kao i proširiti polje ostalo za eventualne primedbe

-
- Novi član
-
- Saradnik
- Pridružio se: Sub Sep 11, 2004 3:51 pm
- Kontakt:
Re: dnevnik samokontrole šećera u krvi
Sa kim ste konkretno sarađivali?info@dnevnik napisao:Stranica www.dnevnik-samokontrole.com je zamišljena u suradnji s ljudima oboljelima od dijabetesa koji vode dnevnik samokontrole na tradicionalni način, upisivanjem rezultata u blok te bi im ovakav online način olakšao upisivanje, kao i omogućio bolji i precizniji pregled mjerenja.
Ideja je ok, ali meni sve liči na to da želite podatke kako je ko regulisan sa kojom terapijom. Možda radite neko istraživanje za farmecaute? Zar je bitno da li sam dala Actrapid HM100 ili Actrapid penfill?
Lakše mi je da napravim excel tabelu na svom računaru, nego da tamo nekom šaljem svoje podatke online.
Poz!
Posetite prvi domaći sajt o dijabetesu: http://www.diabeta.net
-
- Novi član
Re: dnevnik samokontrole šećera u krvi
moram priznati da se nisam nadao ovakvom odgovoru, surađivao sam sa svojim bližnjima, doktorom...mislim uostalom polje inzulin nije obavezno, pa ne vidim kako bi to mogao negdje iskoristiti. vaš podaci su posve sigurni, što vam i piše u uvjetima korištenja. imao sam jako humanu ideju i pretočio sam je u stavrnost nakon jako puno truda i vremena pa mislim da stvarno nema smisla za ovakvim komentarima...Diabeta napisao:Sa kim ste konkretno sarađivali?info@dnevnik napisao:Stranica www.dnevnik-samokontrole.com je zamišljena u suradnji s ljudima oboljelima od dijabetesa koji vode dnevnik samokontrole na tradicionalni način, upisivanjem rezultata u blok te bi im ovakav online način olakšao upisivanje, kao i omogućio bolji i precizniji pregled mjerenja.
Ideja je ok, ali meni sve liči na to da želite podatke kako je ko regulisan sa kojom terapijom. Možda radite neko istraživanje za farmecaute? Zar je bitno da li sam dala Actrapid HM100 ili Actrapid penfill?
Lakše mi je da napravim excel tabelu na svom računaru, nego da tamo nekom šaljem svoje podatke online.
Poz!
-
- Novi član
Lijepo je što vodite dnevnik samokontrole u excelu, vjerojatno ste ga i prilagodili svojim potrebama, al ja samo ovo upravo napravio zbog ljudi koji ne koriste dnevnik što ili zbog vlastitog nemara ili zbog nepraktičnosti i nepreglednosti vođenja dnevnika zapisivanjem u blok. javljaju mi se ljudi i jako su zadovoljni idejom jer svi u današnje vrijeme "surfaju" internetom bar sat vremena dnevno pa im nije teško zapisati nekoliko mjerenja. čak sam i počeo raditi verziju koja će obuhvatiti i upise za inzulinsku pumpu(bolus,basal) kao i neke stvari koje su mi ljudi ukazali kao recimo ovdje za npr. mogućnost upisa dva inzulina. mislim da farmaceutske tvrtke imaju dovoljno novaca da si priušte jako kvalitetna istraživanja a ne da se služe nekim podmuklim metodama na koje vi aludirate. ne razumijem zašto bi netko omalovažavao ovakvu ideju kad znamo koliko je kvalitetna samokontrola dijabetesa rijetka
-
- Saradnik
- Kontakt:
Ne omalovažavam nikoga, rekla sam zašto sam skeptična. Ako je sve tako kako kažete, odlično! Samo sam želela više informacija. Kao predsednik udruženja, svačega sam se nagledala. Samo želim da ljudi znaju sve aspekte ove priče. Hvala za info i nadam se da će sve zaživeti kako planirate.
-
- Novi član
Vjerujem da je teško povjerovati da netko ovo radi bez financijske koristi, al kao što sam već napisao ideja je nastala od mojih najbližih, nažalost također zbog lošeg vođenja vlastitih dnevnika. u svakom slučaju veći broj korisnika može svojim savjetima pridonijeti kvaliteti što nam je vjerujem svima u interesu. hvala. vaš webmaster (bez skrivenih namjeraDiabeta napisao:Ne omalovažavam nikoga, rekla sam zašto sam skeptična. Ako je sve tako kako kažete, odlično! Samo sam želela više informacija. Kao predsednik udruženja, svačega sam se nagledala. Samo želim da ljudi znaju sve aspekte ove priče. Hvala za info i nadam se da će sve zaživeti kako planirate.

-
- Saradnik
- Kontakt:

-
- Saradnik
- Kontakt:
Kada završite beta verziju, možete napraviti tekst u formi vesti, pa ćemo pustiti svim udruženjima i postaviti na sajt kao obaveštenje. Predlažem da se obavezno javite i HSDU (Hrvatski savez dijabetičkih udruga - www.diabetes.hr pa mogu i oni to objaviti. Objasnite i njima da nema zadnjih namera 

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:33 am
info@dnevnik napisao:Lijepo je što vodite dnevnik samokontrole u excelu, vjerojatno ste ga i prilagodili svojim potrebama, al ja samo ovo upravo napravio zbog ljudi koji ne koriste dnevnik što ili zbog vlastitog nemara ili zbog nepraktičnosti i nepreglednosti vođenja dnevnika zapisivanjem u blok. javljaju mi se ljudi i jako su zadovoljni idejom jer svi u današnje vrijeme "surfaju" internetom bar sat vremena dnevno pa im nije teško zapisati nekoliko mjerenja. čak sam i počeo raditi verziju koja će obuhvatiti i upise za inzulinsku pumpu(bolus,basal) kao i neke stvari koje su mi ljudi ukazali kao recimo ovdje za npr. mogućnost upisa dva inzulina. mislim da farmaceutske tvrtke imaju dovoljno novaca da si priušte jako kvalitetna istraživanja a ne da se služe nekim podmuklim metodama na koje vi aludirate. ne razumijem zašto bi netko omalovažavao ovakvu ideju kad znamo koliko je kvalitetna samokontrola dijabetesa rijetka
Poštovani, ja već od samog početka (sedam godina) vodim svoj dnevnik samokontrole u excel-u. Međutim imam drugi cilji i drugu želju. Moram da objasnom malo detaljnije o čemu se radi.
Naime, svi današnji proizvođači merača šećera u krvi imaju već izgrađene programe koji se jednostavno instaliraju u kućni računar. Neki pamte 100, neki i preko 400 zadnjih merenja. Ti podaci se jednostavno prenose na računar a programi su, uglavnom napravljeni da daju i kompletnu statistiku, upozoravaju na neprijatne skokove i na gornje i donje kritične vrednosti šećera. Tu su i drugi podaci o posledičnim bolestima, stanju ekstremiteta itd. Svi koji učestvujemo na ovakvim forumima, mislim da bi mogli sličan program instalirati u svoj računar i problem je skoro rešen.Proizvođači aparata ih ili nude besplatno, ili se skidaju sa interneta ili prodaju po simboličnim cenama
Cilj i želja?
Kako nas slatkih ima raznih "fela". Starih i mladih. Pismenih i nepismenih, poštenih i onih malo manje "poštenih" pa svoju pisanu knjigu-dnevnik ponekad naštimaju pred pregled kod diabetologa ... itd.
Postavimo zadatak malo hipotetično.
Naprimer na zadnjem pregledu vam vaš diabetolog kaže, molim vas da na sledeći pregled ponesete svoj merač šećera. I na sledećem pregledu kada se prijavite kod sestre ona vam sa aparata skine-prenese na svoj računar koji je naravno umrežen sa diabetologovim, zadnja merenja. Vi lepo sačekate da dođete na red, obavite one druge predpreglede i uđete kod doktora. A On već ima sve podtke o vama koliko ste bili "dobri" u recimo zadnja tri četiri meseca. Što bi rekli: " u Vranje nema laganje".
Da ne kažem i to da sa svojim diabetologom možete po potrebi komunicirati i putem interneta.
Nije ovo naučna fantastika. Ja sa svojim diabetologom to radim već neko vreme. Postoji samo jedan problem. Metod nije ozakonjen zbog zakona o čuvanju ličnih podataka. Nadam se da će se i to rešiti mnogo toga će biti lakše. I nama a i našim doktorima.
PS: Moram priznati da vaš dnevnik samokontrole još nisam video.
Lep pozdrav. Spet sem doma.