problem krvnih grupa partnera pri trudnoci
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 10, 2009 7:44 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
problem krvnih grupa partnera pri trudnoci
Milio bih vas da mi objasnite koji problemi mogu biti za trudnocu a da su vezani za krvnu grupu ili rh faktor krvne grupe posto se dosta prica o tome kako mopgu biti teske trudnoce ako se muskarcu i zeni ne podudaraju krvne grupe! I ako ima u tome istine navedite mi problematicne kombinacije krvnih grupa! HVALA!
Nema "problematičnih kombinacija" krvnih grupa
Bez uticaja je različitost krv. grupa.
mali "problemčić" sa Rh faktorom...ali, ništa naročito, tj. ništa što medicina ne bi mogla sanirati.
samo ako je trudnica-žena Rh minus, a dete Rh pozitivno...dobija se injekcija rogan, možda još, prilikom amniocinteza, verovatno prilikom porođaja....Ili, ništa od toga, prilikom prve trudnoće, već za svaku narednu....
Razloga ima više, drugi put....
ako te ne mrzi, a želiš da saznaš razloge, detaljne, pročitaj o tome 10-tak stranica unazad na temi-donacija j.celija....
ili, sve, sve potrebne i istinite info mogu se naći i na domaćim stranama , na netu...npr. na wikipediji...ili AOB sistem krvnih grupa...
Ne opterećuj se time!

Bez uticaja je različitost krv. grupa.
mali "problemčić" sa Rh faktorom...ali, ništa naročito, tj. ništa što medicina ne bi mogla sanirati.
samo ako je trudnica-žena Rh minus, a dete Rh pozitivno...dobija se injekcija rogan, možda još, prilikom amniocinteza, verovatno prilikom porođaja....Ili, ništa od toga, prilikom prve trudnoće, već za svaku narednu....
Razloga ima više, drugi put....
ako te ne mrzi, a želiš da saznaš razloge, detaljne, pročitaj o tome 10-tak stranica unazad na temi-donacija j.celija....
ili, sve, sve potrebne i istinite info mogu se naći i na domaćim stranama , na netu...npr. na wikipediji...ili AOB sistem krvnih grupa...
Ne opterećuj se time!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 7:49 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja sam 0(-) rh negativna,muz A(+)rh pozitivan.U prvoj trudnoci nisu se pojavila antitela.Posle porodjaja sam primila rogan,bebac je nasledio tatinu krvnu grupu i rh faktor,ali osim fizioloske zutice nije bilo nikakvih pratecih problema.I drugo i trece dete su mi Apozitivni takodje i posle svakog porodjaja sam primila rogan,ali ni kod njih osim fizioloske zutice nije bilo niceg alarmantnog.U sve tri trudnoce nisu mi se pojavila antitela.Sad sam u 26.nedelji,cekam cetvrto,opet je sve u redu,tako da verujem da to nije tako strasno posebno posle rogana.Najgore sto se moze desiti ako beba ima suprotnu krvnu grupu mora se menjati bebi krv ali i to se desava retko.Eto ja nisam imala nikakvih problema,a cak i moji roditelji su bili tata 0+ a mama 0- pa nas je 4 rodila od toga brat i ja blizanci,treca trudnoca.