Da li tata moze da prisustvuje prvom UZ u DZ?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Da li tata moze da prisustvuje prvom UZ u DZ?
Svesna sam koliko je prvi UZ koji treba da potvrdi da je trudnoca matericna, da gestacijska vrecica nije prazna...jako, jako ozbiiljan. Pa mozda ovo pitanje zvuci neozbiljno, ali i meni i njemu bi znacilo da budemo zajedno pri tom. Da li je u DZ-a neko imao ovakvo iskustvo? Nisam sigurna da li uopste da pokusamo da pitamo doktorku, uostalom, prilagodicemo se prema okolnostima
.

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Nije glupo, tamara nema loše namere, ali malo idealizovano gleda na neke naše svakodnevne nimalo ružičaste pojave.
Pitaj svog lekara, on će ti verovatno izaći u susret. Česta je pojava da, iz bilo kog razloga, neće da prime i očeve.
U mom DZ ne postoje posebne prostorije, nego je samo čekaonica odvojena, kabine su sa vratima, ali deo u kom čekate uz je zajednički, pa niti druge žene vole muškarce tamo, niti se lekarima, u vrlo skučenoj prostorijici, mili da imaju još nekoga unutra. Zbog toga treba lepo izraziti svoju želju i teško da će vas iko odbiti.
Moj je u to doba bio na drugom kontinentu, a ni ja nisam bila sigurna hoće li opstati trudnoća, pa nije bio prisutan, ali verujem da niko od lekara ne bi imao ništa protiv.
Pitaj svog lekara, on će ti verovatno izaći u susret. Česta je pojava da, iz bilo kog razloga, neće da prime i očeve.
U mom DZ ne postoje posebne prostorije, nego je samo čekaonica odvojena, kabine su sa vratima, ali deo u kom čekate uz je zajednički, pa niti druge žene vole muškarce tamo, niti se lekarima, u vrlo skučenoj prostorijici, mili da imaju još nekoga unutra. Zbog toga treba lepo izraziti svoju želju i teško da će vas iko odbiti.
Moj je u to doba bio na drugom kontinentu, a ni ja nisam bila sigurna hoće li opstati trudnoća, pa nije bio prisutan, ali verujem da niko od lekara ne bi imao ništa protiv.
Neverending i Gala, hvala na odgovorima. Naravno da sam mislilila na takve stvari kada sam postavila ovo pitanje. Moja iskustva sa prethodnom gin. koju sam srecom zamenila su katastrofalna - kada vidi da je neko uplasen ona urla i iskaljuje se za sve ostalo sto ju je tog dana iznerviralo. Normalno je da zelim da znam sta otprilike mogu da ocekujem i kakva je praksa. Nije ni malo prijatno da dok ja drhtim da li ce sve biti u redu prolazim kroz neki dodatni stres.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Sub Sep 13, 2008 9:51 am
Re: Da li tata moze da prisustvuje prvom UZ u DZ?
Slazem se da je vazno. Mi smo bili zajedno na prvom UZ u DZ.Ejmi napisao:Svesna sam koliko je prvi UZ koji treba da potvrdi da je trudnoca matericna, da gestacijska vrecica nije prazna...jako, jako ozbiiljan. Pa mozda ovo pitanje zvuci neozbiljno, ali i meni i njemu bi znacilo da budemo zajedno pri tom. Da li je u DZ-a neko imao ovakvo iskustvo? Nisam sigurna da li uopste da pokusamo da pitamo doktorku, uostalom, prilagodicemo se prema okolnostima.