Molim pomoc doktora u tumacenju beta HCG
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Molim pomoc doktora u tumacenju beta HCG
Postovani, poslednju menstruaciju imala sam 24.12.08.god. 27.01.09. radi kucni test koji je pozitivan i beta HCG koja je iznosila 381.3. Posle nekoliko dana,04.02. primecujem braon iscedak, javljam se lekaru i on me zadrzava u bolnici. S obzirom da testovi pokazuju trudnocu, odlazim na ultrazvuk ali materica prazna. I tako sedam dana, doktor ubedjuje da je vanmatericna trudnoca, ali ja nemam bolove vec samo braon iscedak. Da napomenem imam 34 god. i ovo je vrlo zeljena trudnoca. 09.02. opet vadim betu i ona je 5969,dr. kaze da je visoka vrednost nego sto bi trebalo i da je sad siguran da je u pitanju vanmatericna trudnoca. 11.02. na ultrazvuku primecuje se sakus od 14 mm, radim betu i ona je 7104. Dr kaze da trudnoca ne odgovara podacima, odnosno mojoj poslednjoj menstruaciji. Molim Vas da mi malo razjasnite, da li je moja beta dobro rasla, da li se sakus dobro razvijao, s obzirom da je moj dr bio ubedjen da je vanmatericna trudnoca, kada je video sakus ostao je bez teksta. Unapred hvala i puno pozdrava od jedne zabrinute trudnice.
Meni je receno kad Beta HCG rade, znaci da se nesto i razvija,
tj. trudnoca napreduje. Ja sam imala jako visok Beta HCG i onda su me na prvom ultrazvuku ubedjivali da je starija trudnoca, ne 5.nedelja vec 8., posebno sto je nivo hormona visok. Nije bilo ploda, pa su mi rekli da je missed abortion i da moram na kiretazu.
Posto sam znala da nije starija trudnoca pitala sam da li je u pitanju mozda blizanacka, jer su mi u labaratoriji zbog visokog nivoa hormona isto rekli, da je starija trudonoca, a kad sam rekla da ne moze biti, onda su mi oni rekli da je najverovatnije blizanacka. Kad sam to pitala doktorku, rekla je da nema sanse da je to.
nakon 3 dana moj nivo Beta HCG je bio jos veci, a ja danas imam dva decaka, blizance naravno.
Nadam se da je sve u redu i sa vasom trudnocom!
tj. trudnoca napreduje. Ja sam imala jako visok Beta HCG i onda su me na prvom ultrazvuku ubedjivali da je starija trudnoca, ne 5.nedelja vec 8., posebno sto je nivo hormona visok. Nije bilo ploda, pa su mi rekli da je missed abortion i da moram na kiretazu.
Posto sam znala da nije starija trudnoca pitala sam da li je u pitanju mozda blizanacka, jer su mi u labaratoriji zbog visokog nivoa hormona isto rekli, da je starija trudonoca, a kad sam rekla da ne moze biti, onda su mi oni rekli da je najverovatnije blizanacka. Kad sam to pitala doktorku, rekla je da nema sanse da je to.
nakon 3 dana moj nivo Beta HCG je bio jos veci, a ja danas imam dva decaka, blizance naravno.
Nadam se da je sve u redu i sa vasom trudnocom!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 9:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Joj i meni je beta rasla duplo nego sto odprilke treba, sa 350 je za sest dana otisla na preko pet hiljada. Ginekolog mi je rekla da to nema veze , a za nekoliko dana imam ultra zvuk i nadam se da ce pokazati da je sve u redu. U medjuvremenu nemam hrabrosti da je opet proverim, a dr mi to nije ni trazila.