Utvrdjeno je da imam endocervikalni polip, medjutim imam i kontaktno krvarenje svaki put pri papa pregledu bi krvaruckalo i krvaruckanje posle odnosa, takodje imam i vanmenstrualno krvarenje jedno desetak dana pred mens. krvarenje je po nekoliko kapi prilikom nuzde ali toliko da ne mogu ici bez uloska.
Dok u pocetku nije mnogo reagovala na krvarenje prilikom pregleda ali nakon nekoliko kontrola utvrdila je odakle je krvarenje.
Kakav je vas savet, da li je moguce da polip pravi takve probleme?
Da napomenem da sam radila papa test kad je otkriven polip i bio je I.
Jos jedna mala napomena da sam skidala ranicu na grlicu omcicom jer je papa bio IIIa , tada je ostao deo ili je to i tad bio polip.
endocervikalni polip za doktore?
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Za pedju, obgyn, bankabre
Zar ste nas svi napustili?
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Draga "Balkanika"
Za očekivati je da vam sve to objasni kolega koji vam je i do sada sve radio.
Dakle morate uraditi: polipektomiju, kiretažu cervikalnog kanala materice i kavuma materica. Ako pri kolposkopiji postoje sumnjiva mesta na grliću uraditi ciljanu biopsiju i/ili Loop exciziu omčicom.
PS Nema se vremena, obaveze a i prezasićenost.
Pozdrav DrPeđaDj
Za očekivati je da vam sve to objasni kolega koji vam je i do sada sve radio.
Dakle morate uraditi: polipektomiju, kiretažu cervikalnog kanala materice i kavuma materica. Ako pri kolposkopiji postoje sumnjiva mesta na grliću uraditi ciljanu biopsiju i/ili Loop exciziu omčicom.
PS Nema se vremena, obaveze a i prezasićenost.
Pozdrav DrPeđaDj
Dr Pejda, u svakom slucaju hvala.
Mene iskreno mesecima muci krvaruckanja a da se mi nismo mrdnuli sa ispitivanjima, uradim papa i on je obicno II tako da me sad ovaj I muci da li je uopste dobrouzet.
Grlic je sada super nema ranice ali pri pregledu stalno se pojavljuje krvarenje a da dok, nikad nije utvrdila zasto je to, kad sam zadnji put insistirala da poradimo na tome videla je Polip endocervikalni, da li ga je i ranije videla pa zbog dobrog papa nije rekla, ona ima obicaj da ukoliko smatra da nesto nije zabrinjavajuce ne kaze, tako da sam skroz bila zbunjena kad si mi na jednom sistematskom rekli da imama miom, mislila sam da nisu videli, jer dok nije htela da kaze smatrala je da to nije nista strasno pa ne prica pacijentima.
Jos jedno recite da li moze da papa bude uredu a da polip u kanalu ne bude?
JOS JEDNOM HVALA I IZVINITE STO VAM ODUZIMAMA VREMENA!!!!
Mene iskreno mesecima muci krvaruckanja a da se mi nismo mrdnuli sa ispitivanjima, uradim papa i on je obicno II tako da me sad ovaj I muci da li je uopste dobrouzet.
Grlic je sada super nema ranice ali pri pregledu stalno se pojavljuje krvarenje a da dok, nikad nije utvrdila zasto je to, kad sam zadnji put insistirala da poradimo na tome videla je Polip endocervikalni, da li ga je i ranije videla pa zbog dobrog papa nije rekla, ona ima obicaj da ukoliko smatra da nesto nije zabrinjavajuce ne kaze, tako da sam skroz bila zbunjena kad si mi na jednom sistematskom rekli da imama miom, mislila sam da nisu videli, jer dok nije htela da kaze smatrala je da to nije nista strasno pa ne prica pacijentima.
Jos jedno recite da li moze da papa bude uredu a da polip u kanalu ne bude?
JOS JEDNOM HVALA I IZVINITE STO VAM ODUZIMAMA VREMENA!!!!