nezasticen odnos..

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bojankv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 27, 2006 2:22 am

nezasticen odnos..

Post od bojankv »

nadam se da cete nam pomoci..Devojka i ja smo imali nezasticen odnos 14.1. i nakon 20 sati je popila prvu tabletu postinor2 i nakon 12 sati drugu..treba da dobije 26. ali za sada kasni..par dana od uzimanja tableta imala je malo krvarenje, kakav je to znak?..da li su i koji pouzdani testovi na trudnocu posle ovoliko vremena?..nadamo se da nece doci do abortusa(jer nismo spremni oz mnogo razloga), ali ako dodje mozete li nas uputiti kako to izgleda, neposredne i nezeljene posledice nakon, malo mnogo glupo ali i cene i gde izvrsiti (drzavne/privatne)..jednostavno desilo se sta se desilo i sad zelimo da znamo sta sve moze da nas ocekuje..
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Niste napisali Vas dvoje kada je djevojka imala poslednju menstruaciju. Poslije ovog metoda morala bi da dobije ciklus oko dana kada je ocekivala da ce dobiti menstruaciju, ili najkasnije 10 dana ako do tada ne dobije menstruaciju onda uradite test na trudnocu.
Ne raspitujte se za abortus, jer je jos rano i nepotrebno. After morning pill je vrlo efikasna u sprecavanju zaceca u 85% slucajeva.
Treba li da kazem....kooooooooooooondom.........kontraceptivne pilule...........naravno da niste spremni da imate djecu, zato se zabavljajte pametno ! pozdrav.obgyn.
bojankv
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jan 27, 2006 2:22 am

Post od bojankv »

poslednju je imala 1.1. i redovno je trebala da dobije 26...znamo za zastitu ali splet slucajnih okolnosti novogodisnjih :)..
xantipa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 24, 2005 8:31 am

Post od xantipa »

bojankv napisao:nadamo se da nece doci do abortusa(jer nismo spremni oz mnogo razloga)
Pobačaj može biti spontan ili nameran. Do ovog drugog ne može "doći", ne može ti se prosto desiti, kad niste spremni, tako da nemaš razloga za strah.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm

Post od Cat »

Držim vam palčeve da sve bude u redu a sledeći put nigde bez kondoma, pa makar izgledalo da nema ni najmanje šanse da se nešto desi. :)

Xantipa: dečko je mislio na to da ne želi da dođe do situacije da mora da se izvrši abortus, nemoj ga podbadati. Većina nas je bar jednom zeznula stvar a pametni izvuku nauk.
xantipa
Novi član
Novi član

Post od xantipa »

Ti znaš da sam htela da kažem da ne postoji situacija kada moraš da izvršiš abortus, osim kad zaista postoji pritisak od strane nekog trećeg lica. Više puta sam čula da se abortus pominje kao neželjena posledica nezaštićenog seksa, što mislim da nije samo netačno, nego i bezobrazno. Dete je posledica, a abortus je čin za sebe, koji ima svoju posledicu - smrt deteta.
Verovatno mojim komentarima delimično nije ovde mesto, ali se ne sme zaboraviti da je etika važan deo medicine. Kad čujem da je neko morao da spava s nekim zbog sticaja okolnosti, a posle je morao da ubije to dete jer "nije spreman", meni je muka. Nismo životinje da ne možemo da se uzdržimo od seksa, ako već nismo u svakom trenutku naoružani kondomima "za svaki slučaj". A pogotovo nismo manijaci i psihopate da moramo nekoga da ubijamo.
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

Kad si u pubertetu ili jako mlad, i hormoni rade svoje, a plus i novogodisnja noc nosi i alkohol, ne verujem da bas razmisljas o kondomu, a kamoli o uzdrzavanju od seksa. To sto sam ja uvek sa sobom imala kondom za svaki slucaj, ne znaci da da i drugi tako misle.
Sto rece Cat, drzimo palceve da sve bude ok, ali mislim da je njima ovo najveca skola, i da im sledeci put nece pasti na pamet da imaju nezasticen sex
xantipa
Novi član
Novi član

Post od xantipa »

Pridružujem se držanju palčeva da devojka nije trudna, naravno, zbog te bebe.
Odgovori