infarkt

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

infarkt

Post od ana69 »

Moj otac je povremeno imao jutarnji pritisak oko 160-170.Medjutim bio je snazan i vitalan covek.Pre par dana je davao rezultate i nije imao ni trigliceride ni holesterol.Ali nazalost desilo se da je umro,da se jednostavno nije probudio,bez jauka i bez glasa.Zanime me da li je to bio ifarkt,da li je to bio bol i koliko je trajao,da li je on bio svestan sta se desava.Imam more pitanje,ali zanima me sa medicinske strane sta se to u stvari i kako desilo u organizmu?
marija r
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 09, 2005 5:49 pm

Post od marija r »

Na samom startu mogu samo da ti kazem da mi je zao....Najverovatnije je rec o infarktu.To je u stvari zapusenje veceg krvnog suda koje onemogucava protok krvi iz srca i u srce,Moze d bude manjih razmera ali nazalost veoma cesto i potpuno zaustavlja taj protok.Oseti se bol u vidu zarenja i pecenja u grudima ali jako kratko traje i tvoj otac najverovatnije nije bio svestan svega toga.Jos jednom,zao mi je sto ti se to dogodilo.Pozdrav za tebe.Marija R,med sestra
ana69
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Maj 14, 2005 12:49 am

infarkt ili mozdani udar

Post od ana69 »

Moj otac je 2 sata nakon smrti dobio plavu boju lica,tj cele glave i plavi deo na ledjima u pravcu srca.Vrlo malo je iskrvavio na jastuku.recite mi da li je bio u pitanju mozdani ili srcani udar?Da li su pukle arterije usled istrosenosti ili je u pitanju tromb itd?On je pre 2 godine imao trigliceride oko 7,ali par meseci pre smrti rezultati krvi nisu pokazivali niti holesterol niti trigliceride.On se osecao dobro,po nekada je imao ujutru taj neki pritisak 170/85.Mene zanima sa medicinske strane sta se to desilo u organizmu i kako je doslo do trenutne smrti.
Filip
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 04, 2005 11:31 pm

Post od Filip »

Ta promena boje liči mi na mrtvačke mrlje, one se razvijaju u periodu od 1 do 4 sata od smrti. Na osnovu njih se ne zaključuje o uzroku smrti, mada nisam video pa ne mogu da budem siguran.
Najverovatnije je bio infarkt, često je prva manifestacija oboljenja koronarnih arterija nagla srčana smrt. U zoru obično dolazi do povećanja pritiska, to je fiziološki, ali kod ljudi koji imaju hipertenziju, taj skok može da bude izražen, a ako se tome i pridoda neprepoznato oboljenje krvnih sudova srca, može da dođe do infarkta i smrti. Manje verovatno je da je bilo hipertenzivno moždano krvarenje (šlog) mada je i to moguće. Ako nije urađena obdukcija, tačan uzrok smrti ostaće napoznat.
Internet ne sme da bude zamena za posetu lekaru!
Odgovori