Bruh -Kila

Deo Foruma rezervisan za sva Vaša pitanja iz sfere interne medicine, kardiologije, kardiohirurgije. Postavite pitanja našim stručnim saradnicima i pratite najnovija dešavanja kada su u pitanju prevencija, dijagnostika i lečenje oboljenja kardio-vaskularnog sistema.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Goran1979
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 1:46 pm

Bruh -Kila

Post od Goran1979 »

imam bolove oko 2 meseca u desnoj preponi vise ka stomaku,i danas kada sam otisao kod hirurga na pregled ustanovio mi je da imam kilu koja je u nekoj pocetnoj fazi.Nemam nikakavih izbocina ko sto se vecini javlja.Hirurg mi je rekao bez fizickog napora i da kontrola bude za 2 meseca.Ukoliko dodje do prosirenja rekao je da ce predloziti operaciju.
Jako sam uplasen operacije jer imam miokardidtis,da li neko moze da me posavetuje da li je operacija neizbezna i koliko je opasna operacija sobzirom da imam miokarditis i nepravilan rad srca.Hvala unapred na odgovorima ....

P.S. Ovo je izvestaj hirurga o nastaloj kako on kaze KILICI...
Dg.hernia ing.1.dex. incipiens.
Objektivno trbuh u ravni grudnog kosa,mek,palpatorno bolno ne osetljiv,desni ing.spolj.otvor uloziv za jagodicu dva prsta prilikom napinjanja se expoanirana manja kila.

Tek sada sam primetio da sam problem postavio na forum kardiologije,nadam se da ce neko strucan uspeti da pronadje ovo sto sam postavio,ako ne obda neka mi neko kaze na koji forum da stavim problem posto nema hirurgija .....
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

imam miokarditis i nepravilan rad srca.
ovo ne znaci apsolutno nista....
kada ste imali miokarditis, opis posl. ekg-a, itd..itd...
terapija?
Goran1979
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 21, 2009 1:46 pm

Post od Goran1979 »

Pa nisam zeleo da objasnjavam mnogo u vezi srca prvenstveno me je zanimalo sto sam postavio pitanje u vezi kili ali evo objasnicu i o miokarditisu koji imam mada sam vec postavio temu na forumu kardiologije...
Miokarditis mi je ustanovljen jos 2003 god uzrokovan koksaki virusom tipa b.
Od terapije pijem dilatrend od 25 mg. po 1/4 ujutro i uvece,takodje pijem i norvask radi povisenog krvnog pritiska,od skoro sam poceo da pijem i sortis jer imam povisen holesterol 9 i trigliceride 3.5,pa cemo videti posle tri meseca ponovo vadim analize da proverim kako sortis deluje posto nikada nisam pio lekove za holesterol a imam ga otprilike 5-6 godina.Ovu terapiju mi je prepisao kardiolog koji me je pratio na ultrazvuku,inace ultra zvuk mi je uredu,upravo nosim holter na sebi ujutro idem da ga skinem pa cemo videti rezultate,nadam se da je dobro sve videcemo....Test opterecenja nisam jos radio ...Eto to je to,a pitao sam u vezi kile jer cu verovatno morati da je operisem pa sam potavio pitanjke koliko je opasna operacija posto imam ove simptome koje sam naveo ....Hvala unapred na odgovorima nadam se da sam bar malo pojasnio stvari...
Odgovori