Posto sam nova ovde, prvo zelim da pozdravim sve prisutne.A onda i predjem na stvar.
Pre tacno dve godine ginekolog mi je preporucio Logest kontraceptivne pilule nakon uradjenih analiza.Pilule sam pocela da koristim samo radi zastite i nikakvog drugog, recimo kozmetickog efekta..(nikada nisam imala problema sa kozom, cak ni u pubertetu)..Posle godinu dana koriscenja pilula, od cistog i urednog lica,nastao je haos.Bubuljica na bubuljicu

.Posto nisam znala koji je uzrok njihovog nastanka, lekar opste prakse me je uputio u Dzordza Vasingtona da oni vide o cemu se radi jer su "najstrucniji"..Posle pregleda kod jednog lekara, prepisan mi je kljindamicin gel i sto vise Sunca(ako sam u mogucnosti da odem na more), dijagnoza je bila comedoni i po koja acna. Uradila sam kako mi je receno, medjutim na moru je moje lice jos vise buknulo, bukvalno sam imala cireve po licu(ne znam samo kako mi nisu ostali oziljci)..

.A onda sam posle mora otisla kod ginekologa da vidim da mozda nije u pitanju neki hormonski poremecaj(iako te iste pilule treba da naprave hormonalni balans), i ginekolog mi je rekao da predjem na Jeanine kako sam i uradila i sacekam 2-3 meseca da vidim rezultate..Sacekala sam i to ali moje lice nije bilo nista bolje..Posle toga sam razocarana resila da na svoju ruku prestanem da ih koristim i vidim kako ce organziam reagovati..Posle 2 meseca nekoriscenja moje lice je pocelo da se cisti, ali i do dana danasnjeg se nije ocistilo.Bubuljice i dalje izlaze, ali u manjoj meri, a ja i dalje trazim nacin da vratim ono lepo i cisto lice koje sam imala.