8 godina sa pronizonom

Endokrini sistem, sistem žlezda sa unutrašnjim lučenjem, sve o normalnim funkcijama ali i poremećenom radu endokrinog sistema. Podelite sa korisnicima i stručnim sadarnicima sva pitanja i dileme o hipofizi, štitnoj žlezdi, nadbubrežnim žlezdama, jajnicima ili testisima.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
silja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 8:22 pm

8 godina sa pronizonom

Post od silja »

Da li neko pije pronizon toliko dugo i sta vam se desava kad ga izbacite?
kalisto
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od kalisto »

Ja pijem pronison mesec dana. Terapija pronisonom treba treba da se prekine postepeno i sporo. U suprotnom organizam moze doci u stanje adinamije, odnosno malaksalosti, klonulosti, slabosti. Takodje se mogu desiti i promene u nivou kore nadbubrezne zlezde.
heonaty
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Jul 25, 2008 4:00 pm

pronizon

Post od heonaty »

hallo, neznam da li je jos aktuelno ovo pitanje,ali dodala bi nesto.ja zbog autoimune bolesti pijem pronizon 9 godina prvo sam pila svaki dan po sto mlg.sad pijem doze odrxzavanja svaki drugi dan po 10mg.u medjuvremenu sam dva puta primala pulsnu terapiju, ista ti mogu reci pa nazalost da mi je nastetio jeste dobila sam zecer,osteoporozu,probleme sa hormonima ali nazalost kad god su probali da gsa ukinu nastajao je haos,koji misu smeli da puste da se razvija vec su mi opet uvodili i to ponovo u velikim dozama.tako da smo na kraju zakljucili da je bolje da ga ne prekidam pa da ga ponovo uvode u velikim dozama vec da ga konstantnoi pijem po ovoj semi.neznam nebi ga preporucila kao lek izbora ali opet podvlacim zavisi zasta se daje sobzirom da si ga pila ili pio jako dugo verovatno je nesto ozbiljno bilo u pitanju.pa je najbolje da sa lekarima izvagas sta se dobija a sta gubi ako prestanes da ga pijes.kod mene je doneo dosta stete ali nazalost je jedino resenje za moje bolesti i za moje koliko toliko zivotarenje.pa sam zbog toga pristala da ga pijem dozivotno pa ko zna mozda mi i neskrati zivotni vek za nesto mnogo,a i ako ga skrati bar sam funkcionisala.pa ti vidi ako se pridrzavas redovnih kontrola i redovno vadis krv na kortizon bice sve ok.moraju samo da ti to vade da bi pratili rad nadbubrega jel u slucaju nekih promena tu onda bi morali da nesto urade.u slucaju da tvoja bolest dozvoljava prekid uzimanja pronizona onda to nikako na svoju ruku jel je skidanje jako neprijatno i zahteva kontrolu nadbubrega ,jel u slucaju da su oni izgubili svoju funkciju onda bez obzira sto ti pronizon netreba zbog toga zbog cega si pocela da ga pijes moraces onda da ga pijes zbog nadbubrega.eto toliko mogu da ti kazem to je lek koji zaistra ima mocno dejstvo ali i razorno ali kad vec udjemo u tu pricu onda samo treba da se pridrzavamo dobrog lekara.
silja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Avg 01, 2008 8:22 pm

Post od silja »

HVALA SVIMA KO SE JAVIO NA MOJU TEMU! AL JA JOS UVEK PIJEM PRONIZON IAKO SU MI UVELI SINGULAR I INHALACIJE SA PULMIKORTOM NIJE TA PROMENA BILA DOBRA. A BILA SAM NA NEKOM NOVOM SKENERU I NADBUBREZNA ZLEZDA JE UVECANA NEKIH 12 MM.
Odgovori